El segon quadrimestre s'iniciarà amb la mínima presencialitat

  • Gabinet de la Rectora
  • 28 de gener de 2021
Image de la noticia

La Universitat de València aplica l'acord aconseguit amb la Generalitat dimarts passat, adaptant la docència a la mínima presencialitat possible durant el mes de febrer, podent per a això retardar fins a una setmana la data d'inici del quadrimestre. Cada Centre realitzarà les adaptacions necessàries en funció de les característiques de cadascuna de les seues titulacions. La UV ja estava treballant amb les Facultats i Escola en aquesta adaptació temporal de la docència per a contribuir als objectius de la Generalitat de reducció de la mobilitat.

Davant l'evolució de la pandèmia per COVID-19 a la Comunitat Valenciana, el Sistema Universitari Públic Valencià i la Generalitat van aconseguir un acord el passat 26 de gener per a reduir la presencialitat en els campus universitaris durant el mes de febrer en què es produirà l'inici del segon quadrimestre d'aquest curs.

A diferència dels exàmens, en els quals la concentració de persones està delimitada en el temps i en la mobilitat interior en els edificis, la docència implica un major volum de desplaçaments als campus universitaris i a l'interior de les instal·lacions, i un major temps de permanència de les i els estudiants en les mateixes.

Encara que les aules continuen evidenciant-se com a espais sanitàriament segurs, d'acord amb anàlisis realitzades per la Universitat de València i les dades proporcionades per les autoritats sanitàries i de salut pública, amb l'acord aconseguit amb la Generalitat el Sistema Universitari Públic Valencià contribueix al compliment de les mesures de reducció de mobilitat adoptades recentment pel govern valencià per a la contenció de la propagació de la pandèmia.

Pot consultar la informació sobre aquest acord en UVnoticies: https://links.uv.es/GTAuN0w

En la Universitat de València, en el marc de la cogovernança implementada pel rectorat durant aquesta pandèmia, ja s'estava treballant amb els deganats de facultats i direcció de l''escola en el desenvolupament d'un escenari d'ajustos en l'actual model docent híbrid i flexible.

Després de l'última reunió mantinguda amb els centres dimecres passat 27 de gener, aquest dijous 28 el Consell de Direcció de la Universitat de València s'ha reunit amb la representació d'estudiants en el Consell de Govern i amb el Comitè de Seguretat i Salut de la Universitat de València per a compartir les mesures a adoptar aquest mes de febrer.

Aquestes mesures es basaran en les següents directrius que es concretaran en funció de les característiques cada titulació:

  • Es prioritzarà la docència no presencial. Aquesta es realitzarà prioritàriament en modalitat de videoconferència síncrona impartida en l'horari fixat per a l'assignatura i grup.
  • Cada facultat i escola podrà determinar les assignatures i/o activitats docents en les quals es considere necessària una docència presencial o híbrida. En aquests casos l'aforament de les aules tendirà al 30% de la capacitat, sense superar, en cap cas, el 50% de l'aforament total d'espai.
  • Els laboratoris mantindran la planificació inicialment prevista, igual que les pràctiques externes, els treballs de finalització de grau (TFG) i de màster (TFM).
  • Els horaris de les activitats docents presencials, especialment les de torn de vesprada, hauran de tenir en compte la limitació de la llibertat de circulació de les persones fixada per la Generalitat Valenciana a cada moment.

Per a poder adaptar la docència durant aquest mes de febrer, els Centres podran retardar un màxim d'una setmana la data d'inici de totes o d'algunes activitats docents del segon quadrimestre.

Cada Facultat i Escola informarà a les i els estudiants de les mesures adoptades específicament en cadascuna de les titulacions.

Aquest ajust del model docent queda regulat en la Resolució del Rectorat de 28 de gener que, d'acord amb el que es disposa en els Estatuts de la Universitat de València, serà ratificat pel Consell de Govern que es reunirà dimarts que ve 2 de febrer.

Pot consultar la resolució en aquest enllaç: https://links.uv.es/8kXO6vG

Aquest model es revisarà aquest mes de febrer en funció de l'evolució de la situació sanitària.

El conjunt de serveis universitaris es prestaran en el marc de les disposicions de les autoritats sanitàries i de salut pública vigents a cada moment. En qualsevol cas, les aules romandran a la disposició del professorat per a poder realitzar la docència a distància mitjançant videoconferència emprant els equipaments instal·lats en els centres.