Simptomatologia

  • 4 de març de 2020
 

José María Martín, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València, i cap de la Unitat de Formació, Docència i Difusió del Coneixement de l'Hospital Clínic Universitari, descriu com a "anodina" la simptomatologia del nou coronavirus (Covid-19).
En els seus inicis els símptomes són malestar, dolor de gola, febre i miàlgia. En alguns casos deriva en complicacions greus i produeix pneumònia atípica, en la qual l'afecció està més disseminada en els pulmons. En un percentatge molt baix (0'7% en països occidentals), la persona pot arribar a morir per les complicacions de la pneumònia atípica, en general en persones d'edat avançada o amb altres patologies.
Segons el catedràtic Martín, realment els símptomes del Covid-19 inicialment són molt semblants als de la grip, més comuna que el propi Covid-19. En la seua opinió, en eixes similituds radica part del repte dels professionals de la salut, perquè "una persona pot començar amb un malestar, un dolor muscular i tos i atribuir-ho a una malaltia nova, quan en realitat estem davant una grip comuna que es pot manejar com tots els anys anteriors. És per tant de qüestió d'ocupar-se, però no de preocupar-se", afirma.