Gràcies a l'ardu treball d'agricultors i l'esforç en innovació i en noves instal·lacions, així com el treball dels Consells Reguladors de les tres D. O., s'ha aconseguit que els vins de la Comunitat Valenciana estiguen en posicions privilegiades en el món. Per tot, això existix un gran mercat entorn del vi en la Comunitat Valenciana i en tota Espanya, incentivant que s'hagen creat centres de treball i formació especialitzats en el sector, com la llicenciatura en Enologia i altres estudis i formacions com el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura de la Universitat de València. La indústria vinícola a Espanya és de les més antigues del país, i aporta al voltant de l'1% del PIB nacional. Ens col·loquem com la tercera regió d'Europa que embene més vins i supera a països com Xile, l'Argentina i Austràlia. Existixen més de quatre mil cellers nacionals i unes 3.600 empreses dedicades al sector, i aconseguix més de 2.180 milions d'euros a l'any les exportacions. Els nostres vins s'exporten principalment a França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia. Tot això secunda decididament una especialització com la que oferix el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura.El màster propi en Viticultura, enologia i olivicultura té com a objectiu que els estudiants puguen aprendre tots els conceptes i procediments tant en l'àmbit teòric com pràctic, estos últims fonamentals en la matèria. Els estudiants rebran una formació que li permetrà conéixer els mètodes i tècniques del cultiu de la vinya i de l'olivera, l'elaboració de vins, mostos i altres derivats de la vinya, la producció de les diferents tipologies comercials de l'oli, l'anàlisi dels productes elaborats, les condicions d'higiene i magatzematge de productes, la comercialització d'estos, així com la investigació i innovació en el camp de l'enologia i de l'olivicultura. El professorat compta amb àmplia experiència investigadora, docent i profesional
entorn de les matèries impartides. Un dels objectius principals del màster és acostar-te a la realitat laboral del sector. Per això, entraràs en contacte amb sommeliers, enòlegs, restauradors, viticultors i empresaris del sector. El programa manté un caràcter multidisciplinari, incloent-hi una visió global i avançada des de l'origen del producte vitivinícola fins al seu consum final, estructurant-se en assignatures que pertanyen a tres matèries fonamentals: viticultura, enologia i comercialització del vi, repetint la mateixa estructura per la part inherent a l'olivicultura i a la tecnologia i processos dels olis i derivats. D'altra banda, Espanya té el 26% de la superfície mundial d'olivera i genera el 38% del volum d'oli. En concret, Espanya aporta entre el 30 i el 48% de tot l'oli d'oliva mundial. Estes dades també recolzen la importància de comptar amb estudis especialitzats com el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura. Avantatges de cursar el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura: 1. Poder especialitzar-se i completar la formació teòrica amb pràctiques en els cellers de les zones circumdants. 2. Acostar-se a la realitat laboral del sector en estar en contacte amb sommeliers, enòlegs, restauradors, viticultors i empresaris. 3. Gràcies al seu caràcter multidisciplinari, oferix una visió global i avançada del producte vitivinícola fins al seu consum final, basant-se en les seues tres matèries fonamentals, com són viticultura, enologia i comercialització del vi, a més d'olivicultura, la seua tecnologia i processos dels olis i derivats.
Curs acadèmic Curs 2025/2026
ÀreaÀrea de Seguretat, Salut i Medi Ambient
Tipus de cursMàster de Formació Permanent
Modalitat:On-line
Preu matrícula
Termini de preinscripció31/12/2025
Data d'inici curs gener 2026
Data de finalització curs novembre 2026
Edició6 ª
Codi títol25621080
Crèdits:60.00 Crèdits ECTS
Horari
Lloc d'impartició
Espanya és un país àmpliament conegut i reconegut a l'estranger, entre altres coses, per la rica varietat de productes i matèries primeres, que són altament benvolguts com l'oli, els vins, el pernil, les taronges, etc., en definitiva, per la seua gran riquesa gastronòmica. Davant esta riquesa gastronòmica i cultural, és necessari comptar amb una professionalització per a tots aquells interessats, des de xefs fins a enòlegs. La Universitat de València, en atenció a esta necessitat i sempre atenta a aportar els seus coneixements al desenrotllament de la societat, oferix el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura. Tan sols Galícia compta amb cinc Denominacions d'Origen (DO) i amb un total de quasi 40 milions de litres produïts de vins, la qual cosa suposa ingressos per 225 milions d'euros, dels quals prop de 8 milions de litres i més de 38 milions d'euros es venen en l'exterior. A més de la producció, cal destacar que la indústria vitivinícola mou a altres indústries auxiliars que involucren les barriques, les botelles, suros, llevataps, ampollers, refrigeradors, entre altres. A través de la formació en el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura, els professionals adquiriran les següents destreses i habilitats pràctiques: - Aprendre tots els conceptes i procediments, tant teòrics com pràctics quant a mètodes i tècniques del cultiu de la vinya i de l'olivera, l'elaboració de vins, mostos i altres derivats de la vinya. - Aprendre sobre la producció de diferents tipologies comercials de l'oli, així com analitzar els productes elaborats, les seues condicions d'higiene i magatzematge, de comercialització, i la investigació i innovació en l'Enologia i l'Olivicultura. - Dissenyar, planificar i organitzar processos productius concordes amb la demanda real de l'entorn socioeconòmic, incloent-hi la investigació, desenrotllament i innovació. - Conéixer els efectes dels processos productius de l'empresa vitivinícola i oliverera en el medi ambient. - Utilitzar amb propietat i precisió els termes i conceptes propis de la viticultura, enologia i olivicultura. - Adquirir destreses i coneixement de tècniques per a l'anàlisi fisicoquímica, bioquímic, microbiològic i sensorial, tant de matèries primeres com de productes elaborats.
Organitzador
Direcció
Telèfon