Objectius

Actualment existix una necessitat i un compromís per part de la societat i, en particular des del punt de vist agroalimentari, amb la sostenibilitat. La sostenibilitat al llarg de la cadena alimentària pot enfocar-se d'una manera integral encara que diferenciada en les diferents fases del procés. Així doncs, dins de les diferents fases de la cadena agroalimentària, tant la producció de residus i subproductes com la conservació d'aliments constituïxen dos punts crítics i diferenciats. Al llarg del procés de producció d'aliments es generen una gran quantitat de residus i subproductes que en molts casos no generen un valor econòmic real rebutjant-se d'esta manera i constituint una font de males olors, contaminació microbiana, etc. No obstant això, depenent de l'origen molts d'estos residus i subproductes són font de compostos que poden presentar un nou ús, com per exemple additius alimentaris, *nutracéuticos, etc., donant un valor afegit, reutilitzant-se i reduint els nivells de residus i petjada de carboni.
D'altra banda, en la indústria agroalimentària, la conservació d'aliments constituïx una etapa fonamental en el procés en reduir la càrrega microbiana i obtindre aliments segurs. No obstant això, en molts d'estos processos, existix una disminució de compostos termolàbils com alguns nutrients (ex. vitamines) i compostos *bioactivos, així com un canvi desagradable en les característiques sensorials i organolèptiques, la qual cosa condiciona l'acceptació per part del consumidor. A més es poden produir diferents reaccions que afavorixen la producció de contaminants procedents del processament, els quals poden ser perjudicials per a la salut. És per tant necessari desenrotllar tecnologies innovadores (ex. altes pressions hidroestàtiques, polsos elèctrics, ultrasons, fluids supercrítics, microones, etc.) que permeten no sols obtindre aliments segurs sinó adequats des del punt de vista de qualitat nutricional i

organolèptica. Així mateix, també és necessari tindre estratègies d'optimització de les condicions de tractament. És per això que en el present Màster propi en Producció Sostenible d'Aliments es busca que els professionals adquirisquen destreses en l'ús i optimització de les diferents tècniques i metodologies convencionals i innovadores existents per a la valorització dels subproductes de la indústria agroalimentària així com de les diferents tecnologies de conservació d'aliments. També es busca que els professionals siguen capaços de veure les potencials aplicacions comercials, ja no sols des del punt de vista agroalimentari, sinó a nivell mediambiental, biomèdic i farmacèutic, a més de la indústria química. Això pot permeten la creació d'empreses o projectes empresarials en algun dels àmbits esmentats derivats del coneixement adquirit. L'objectiu general del màster és capacitar als futurs professionals en el desenrotllament i aplicació de tècniques que permeten aprofitar d'una manera sostenible els residus i subproductes de la indústria agroalimentària així com desenrotllar nous processos tecnològics que permeten obtindre productes amb una major qualitat nutricional i fisicoquímica per a poder ser aplicats estos coneixements tant en l'àmbit de l'empresa com en l'administració i la investigació. Per a això es dividix el màster en una sèrie de mòduls que tracten d'una banda sobre els tractaments de conservació convencionals i les tecnologies innovadores de processament en els paràmetres nutricionals i de qualitat; valorització de residus i subproductes agroalimentaris i Treball Fi de Màster. A continuació s'exposen els objectius parcials a considerar en el màster. Com a objectius s'abordaren: -Tècniques per a conservar aliments des del punt de vista nutricional, sensorial i microbiològic. -Tecnologies innovadores per a la valorització de residus i subproductes.

Curs acadèmic Curs 2025/2026

ÀreaÀrea de Salut

Tipus de cursMàster de Formació Permanent

Modalitat:On-line

Preu matrícula 1.000 € (Importe preu al públic)
Preu general  

Termini de preinscripció15/09/2025

Data d'inici curs octubre 2025

Data de finalització curs juliol 2026

Edició4 ª

Codi títol25721117

Crèdits:60.00 Crèdits ECTS

Horari

Online

Lloc d'impartició

Aula Virtual UV
Eixida professional

Indústria agroalimentària: Processament sostenible d'aliments, obtenció d'additius alimentaris naturals, gestió de qualitat. Indústria farmacèutica, biotecnològica: Obtenció de compostos *bioactivos, *nutracéuticos. Indústria veterinària: Obtenció de pinsos, additius, etc.

Direcció

Organitzador

Facultat de Farmàcia

Direcció

Francisco José Barba Orellana
Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València
Profesor/a Titular de Universidad
Noelia Pallarés Barrachina
Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València
Ayudante/a Doctor/a
Més Informació

Telèfon

96 160 3000

E-mail

Estic interessat en aquest curs
 
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per informar-te del que necessites.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.