La Càtedra PAGODA organitza la Jornada online ‘Un món conduït per dades’

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 21 de setembre de 2022
Dispositius i icones tecnològiques connectades al planeta terra digital

El proper dijous 22 de setembre se celebra una sessió online que té per objecte analitzar l'aplicació de les dades en diferents àmbits de la vida diària. Experts en diverses disciplines abordaran la intel·ligència artificial, les tecnologies d'anàlisis de dades i la seua utilitat en el món empresarial.

Aquesta jornada online ha sigut organitzada per la Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Dades obertes, en col·laboració amb l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat i el Grup d'Investigació de la UV en Laboratori d'Anàlisi Intel·ligent de Dades – IDAL–.

“Vivim en el que es coneix com ‘datificació’”, explica el codirector de la Càtedra PAGODA, Emilio Soria, “tots els processos econòmics, industrials, socials i polítics generen dades, que, actualment, poden emmagatzemar-se i analitzar-se amb facilitat i s'han convertit en una eina fonamental en la presa de decisions en molts camps del coneixement, i de la nostra vida quotidiana”, conclou el catedràtic d'Enginyeria Electrònica.

A través d'una conferència magistral i dues taules redones, aquest webinar “servirà com a espai de diàleg on compartir experiències en el món de les dades, com usar-los per a extraure valor d'ells i com ens poden ajudar en els nostres quefers diaris”, assenyala el codirector de la Càtedra PAGODA, Joaquín Martín.

La inauguració de la jornada serà el 22 de setembre a les 09:30 hores, a càrrec de Rosa Mª Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València; un/a representant de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica; i Emilio Soria, codirector de la Càtedra PAGODA.

A continuació, Ricardo Baeza Yates, director d'investigació en l’Institute for Experiential AI de la Northeastern University, impartirà una conferència sobre Intel·ligència Artificial (IA) responsable, en la qual explicarà els problemes ètics que pot generar la Intel·ligència Artificial.

A les 11 hores s'ha programat la primera taula redona sobre Indústria i finances. En la qual participaran José Antonio Esteban (CEO d’IronIA Fintech), que abordarà la llibertat per a invertir; Carlos Andreu (Product Owner en Allot Ltd), que se centrarà en la ciberseguretat sostenible; Isabella Karabasz (Data scientist en el Grup GFT), la intervenció de la qual girarà entorn del costat ocult del desplegament de models d’IA; i Arturo Miquel (Responsable de l'àrea d'enginyeria d’IA a Espanya amb Cognizant), que tractarà el manteniment d'infraestructura crítica amb IA i drons.

La segona taula redona se centrarà en les Persones. Inma Pérez (directora de Salut Digital en GMV) compartirà el projecte Tartaglia. Vicente Castelló (CEO de Dupplica) explicarà en què consisteix la segmentació de clients amb RFM utilitzant Kmeans. Dèlia Majarín (People Analytics Manager en Accenture) participarà en la taula amb una xarrada titulada 'People Analytics: com traure-li el màxim partit a les dades en Recursos Humans'. Mariam Silla (People Partner de Sesame HR) compartirà amb els usuaris les possibilitats d'atracció i fidelització de talent a través del clima laboral. I Antonio Romero (Ajuntament d'Almansa) explicarà el projecte ‘Almansa Impulsa’, una incubadora d'empreses d'alta tecnologia orientada a dades i Intel·ligència Artificial.

Les jornades són gratuïtes però es requereix inscripció per a poder assistir.