Adela Cortina rep el premi internacional de Filosofia Karl-Otto Apel

Adela Cortina.

Adela Cortina, catedràtica d'Ètica de la Universitat de València, va rebre dissabte 14 de setembre el premi internacional de Filosofia Karl-Otto Apel. Durant la sessió, que se celebrà en la província de Consenza, Cortina pronuncià una conferència titulada ‘L'Ètica de les raons del cor, i les seues arrels alemanyes i espanyoles’.

Karl-Otto Apel (Düsseldorf, 1922) és un filòsof alemany, professor en Kiel (1962-1969), Saarbrücken (1969-1972) i finalment en la Universitat de Frankfurt. Especialitzat en llenguatge i comunicació, és representant crític del corrent hermenèutic. És al costat de Jürgen Habermas un dels fundadors de l’ètica de la comunicació o ètica del discurs.
 
Adela Cortina va cursar filosofia i lletres en la Universitat de València. En 1976, va defensar la seua tesi doctoral sobre ‘Déu en la filosofia transcendental kantiana’. 
 
Una beca d'investigació li va permetre freqüentar la Universitat de Munic, on va entrar en contacte amb el racionalisme crític, el pragmatisme i l’ètica marxista, i més en concret amb la filosofia de Jürgen Habermas i Karl-Otto Apel. 
 
En reintegrar-se a l’activitat acadèmica a Espanya, va orientar definitivament els seus interessos d’investigació cap a l’ètica. En 1981 ingressa en el Departament de Filosofia pràctica de la Universitat de València. 
 
En 1986 va obtindre la Càtedra de Filosofia Moral. Els seus treballs també s’han centrat en qüestions relatives a l'economia, l'empresa, la discriminació de la dona, la guerra, l'ecologia o la genètica. 
 
Amb la seua obra ‘Ética de la razón cordial’ va ser guanyadora del Premi Internacional d'Assaig Jovellanos 2007.
 

Data d'actualització: 16 de de setembre de 2013 07:01.

Llista de notícies