La catedràtica Isabel Fariñas, nova membre d’EMBO

La catedràtica Isabel Fariñas.

La catedràtica de Biologia Cel·lular i Parasitologia i coordinadora del Grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques de la Universitat de València, Isabel Fariñas, ha estat designada com a nova membre de l’Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO), de la qual formen part destacats investigadors en l’àmbit de la biologia molecular d’arreu del món.

Aquesta entitat de prestigi elegeix, cada any, nous membres entre els investigadors dedicats a les diverses branques de les biociències moleculars basant-se en l’excel•lència del treball científic desenvolupat. EMBO, creada en 1964, aglutina els 1.600 millors biòlegs moleculars i la seua incorporació a l’entitat és per a tota la vida.

La investigadora Isabel Fariñas considera que la seua integració a EMBO és “un important reconeixement al treball científic que fem i, a més, constitueix un gran honor pertànyer a un grup tan distingit de científics. D’altra banda, aquest nomenament també vincula la nostra Universitat a una organització que aglutina institucions del màxim nivell acadèmic”. La professora destaca que els membres d’aquesta institució contribueixen amb els seus coneixements científics a definir les prioritats en recerca de les ciències de la vida a Europa, participen als comités que organitzen activitats d’EMBO i, a més, poden ser mentors de joves investigadors. Els principals objectius de l’organització són donar suport als investigadors amb talent en totes les etapes de les seues carreres, estimular l’intercanvi d’informació científica i ajudar a construir un entorn europeu d’investigació que potencie el treball científic.

Entre els nous membres elegits enguany per EMBO hi ha 43 científics que treballen a Europa. Per la seua banda, Isabel Fariñas, de la Universitat de València; Luciano Di Croce, del Centre for Genomic Regulation (CRG) de Barcelona; i Paloma Mas, del Centre for Research in Agricultural Genomics (CRAG) de Barcelona, s’uneixen als 63 membres de l’entitat que ja treballen a Espanya. A més a més, altres nou investigadores que desenvolupen les seues carreres als EUA, Canadà, Xina i Japó han estat nomenats membres associats aquest 2013.

Isabel Fariñas és membre de la junta directiva de la Societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular i de la International Society of Differentiation i dirigeix la Unitat de Neurobiologia Molecular de la Universitat de València, en la qual s’investiga la regulació de les cèl·lules mare del cervell adult i el seu possible potencial terapèutic. El seu grup pertany a l’ERIC/ISIC de Biotecnologia y Biomedicina de la Universitat de València, a la Xarxa Nacional de Teràpia Cel·lular (RETIC TerCel) i al Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED). A més, ha estat Grup Prometeu d’Excel·lència 2008 a la Comunitat Valenciana.

Més informació: http://www.embo.org/
 

Data d'actualització: 28 de de maig de 2013 14:10.

Llista de notícies