Centenars de joves viuen una experiència de seguretat vial a la Universitat de València

El pàrquing d’alumnes del Campus dels Tarongers ha estat el lloc on la Universitat de València i Michelin han iniciat la campanya ‘Pla Jove de Seguretat Vial’ aquest dimarts, 29 de setembre. Centenars d’universitaris han pogut viure la bolcada d’un vehicle, experimentar els efectes del consum d’alcohol amb unes ulleres especials o conduir en una pista de ‘scalextric’.

L’objectiu de la campanya és conscienciar l’estudiantat en el respecte a les normes de trànsit. Les activitats continuaran fent-se al Campus dels Tarongers fins al 2 d’octubre i es traslladaran al Campus de Burjassot-Paterna del 5 al 7 del mes que ve.
 
Han presentat el ‘Pla Jove de Seguretat Vial’ la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, i el director de Comunicació i Responsabilitat Social de Michelin, Félix Sanchidrián. També han estat presents en l’acte representants de la Direcció Provincial de Trànsit de València, María Dolores Pérez; el tinent coronel de la Guàrdia Civil Cap del Sector de Trànsit de la Comunitat Valenciana, Javier Ferragut; una representació de l’Institut Universitari de Trànsit i Seguretat Vial (INTRAS); i el catedràtic de Seguretat Vial i president de la Fundació Espanyola per a la Seguretat Vial (FESVIAL), Luis Montoro.
 
“La Universitat ha d’estar present en totes les iniciatives i propostes orientades a la prevenció i la seguretat. El nostre estudiantat és una població de risc, que utilitza molt la carretera per als seus desplaçaments, i la nostra obligació és formar-los i informar-los sobre seguretat vial com a part de la formació integral que la Universitat ofereix dins i fora de les aules”, ha dit Maria Vicenta Mestre.
 
Per la seua banda, Félix Sanchidrián ha assenyalat com a propòsit de la campanya “arribar a la població més jove, preconductors i conductors novells, en la conscienciació de les normes de trànsit i la importància de la seguretat vial; i mostrar-los mitjançant una sèrie de proves experimentals amb risc zero que davant el volant cal dir no a l’alcohol, no a la droga i no al mòbil”. “Aquest és un projecte que encetàrem des de Michelin l’any 2013. Des de llavors hem aconseguit contactar amb uns 20.000 estudiants”, ha afegit.
 
D’aquesta manera, amb consells i informacions bàsiques per a una conducció responsable, la Universitat i Michelin volen que els joves prenguen consciència sobre el perill que suposen en carretera factors com la velocitat, el no usar els sistemes de retenció adequats, la utilització indeguda del telèfon mòbil o el consum d’alcohol.
 
A més dels beneficis d’assumir els principis d’una conducció responsable i la importància del compliment de les normes de trànsit, els qui participen en almenys tres de les activitats del ‘Pla Jove de Seguretat Vial’ de Michelin entraran en el sorteig del pagament del cost de la seua matrícula universitària de l’any en curs (màxim de 2.000 euros), amb només emplenar el Passaport de Seguretat, que se’ls lliurarà durant les proves.
 
Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre la Universitat de València, a través de l’INTRAS, i Michelin, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Seguretat Vial (FESVIAL).
 
Les carpes romandran obertes del 29 de setembre al 2 d’octubre al Campus dels Tarongers, i del 5 al 7 d’octubre al Campus de Burjassot-Paterna, de 10 a 18 hores.
 

Data d'actualització: 29 de de setembre de 2015 13:30.

Llista de notícies