Els continguts audiovisuals en el nou escenari mediàtic centren les jornades TVMorfosis/CONTD

Logo de les Jornades TVMorfosis/CONTD.

La VIII edició de les Jornades CONTD - Continguts per a la Televisió Digital, que aquesta vegada s’ajunten amb la X edició de TVMorfosis, una de les trobades sobre l’audiovisual de referència en Iberoamèrica, tindrà lloc a la Universitat de València els dies 2, 3 i 4 de juny. Les sessions, que es transformaran en un format televisiu, es podran seguir en directe en l’enllaç http://147.156.205.24/tvmorfosiscontd

TVMorfosis/CONTD és una iniciativa que pretén obrir un fòrum de discussió a Europa i Iberoamèrica per a traure conclusions de l’estat actual del flux mediàtic digital i aportar referents d’equilibri i regularització en els diferents àmbits de la Comunicació Audiovisual.
 
TVMorfosis/CONTD té un format diferent a les clàssiques jornades o congressos, ja que es tracta d’un format audiovisual que combina debats i entrevistes. La finalitat d’aquests debats/entrevistes és oferir als assistents i als telespectadors un espectre ampli d’opinions i experiències, així com plantejar qüestions que afavorisquen la reflexió sobre el nou flux de continguts audiovisuals en el marc de la multidifusió digital. Opinions i reflexions provinents d’experts i analistes, professionals de la producció audiovisual, creatius, teledifusors, investigadors i estudiants de comunicació tant europeus com iberoamericans que oferisquen un panorama el més ampli possible de la situació en què es troba el sector audiovisual en l’actualitat als dos territoris.
 
L’esdeveniment serà produït i realitzat pel Canal 44 de la Universidad de Guadalajara (Mèxic) i el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València per a ser transmés en directe a través de l’Espai de Radiotelevisió Iberoamericà i de la xarxa de Televisions Universitàries de l’àmbit espanyol, europeu i iberoamericà, gràcies a la col•laboració de l’Asociación de Televisiones Educativas y Culturales Iberoamericanas (ATEI), l’Asociación de Profesionales de Audiovisuales Universitarios (APAU) i l’Asociación Española y Europea de Cine e Imagen Científicos (ASECIC).
 
TVMorfosis/CONTD s’inaugura aquest dimarts, 2 de juny, a les 16:15 hores, a l’edifici de La Nau, i comptarà amb la presència del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; la vicerectora d’Estudis de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín; el director de Canal 44 de la Universidad de Guadalajara (Mèxic), Gabriel Torres; el director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, Miquel Francés; i el president d’ATEI, Jorge da Cunha Lima. La cloenda, que serà el dia 4 de juny a les 21:15 hores al mateix lloc, estarà presidida pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño.
 
Al llarg de les jornades participaran nombrosos experts i professionals que compten amb una trajectòria molt consolidada i que s’han convertit en veus de referència sobre la matèria en els dos costats de l’Atlàntic, com Giuseppe Richeri, de la Università della Svizzera Italiana; Enrique Bustamante, de la Universidad Complutense de Madrid; Emili Prado, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Germán Franco, de la Universidad Javeriana de Bogotá; Elisenda Malaret, de la Universitat de Barcelona; Agustín García Matilla, de la Universidad de Valladolid; Fernando J. García, president de l’Associació Brasilera de TV Universitària; Gustavo Lomelín, director general de Televisió Educativa de Mèxic; Alberto García Ferrer, secretari general de Teib-ATEI; Julio Cabero, de la Universidad de Sevilla; o Alejandro Piscitelli, de la Universidad de Buenos Aires.
 
També participaran Alfredo Sabbagh, de la Universidad del Norte de Barranquilla; Carmina Crusafón, de la Universitat Autònoma de Barcelona; José María Vidal, de la Universitat de València; Gerardo Ojeda, de la Plataforma Audiovisual ASECIC362; John Ospina, subdirector del Señal Internacional Canal 31.2 de Los Ángeles; Alexandra Falla, de la Universidad Javeriana de Bogotá; Guillermo Orozco, de la Universidad de Guadalajara; Eduardo Prádanos, d’Havas Media; Francesc Escribano, de Minoria Absoluta; Matilde Delgado, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Carlos Lineros, de la Universidad Nacional a Distancia de Colombia; Javier Marzal, de la Universitat Jaume I de Castelló; Julià Álvaro, periodista; Kiko Martínez, de Nadie es Perfecto; Ángel García Castillejo, de Mel Abogados; i Pau Martínez, president d’EDAV. Tots els debats i entrevistes estaran conduïts i moderats per Marga Landete, de la Universitat de València.
 
A més, com és habitual en les jornades CONTD, els estudiants del Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València presentaran els seus projectes en una sessió de ‘pitching’ davant una selecció de responsables de les principals televisions i empreses productores amb l’objectiu de que la major part d’aquests treballs puga tindre un recorregut professional. En aquesta ocasió, els professionals que valoraran els projectes dels estudiants són Samuel Martín, de TVE; Joan González, de Docs Barcelona; Armando Castillo, president del Sistema Público de Radiodifusión de México. SPR; Albert Sagalés, de Diagonal TV; Ximo Pérez, de Productors Audiovisuals Valencians (PAV); i Germán Pérez, de Canal Zoom de Colòmbia.
 
Totes les sessions es duran a terme a la Sala Matilde Salvador de la Universitat de València, ubicada a l’edifici històric de La Nau (C/ Universitat, 2). Per a més informació: contd.uv.es
 

Data d'actualització: 1 de de juny de 2015 12:15.

Llista de notícies