Homenatge a Lluís Vives a La Nau per commemorar el 475é aniversari de la seua mort

Participants en l'homenatge a Lluís Vives, en La Nau.

Joan Lluís Vives va morir a Bruges, el 6 de maig de 1540. Aquest dimecres, dia 6 de maig, la Universitat de València ha commemorat el 475é aniversari de la seua mort, amb un acte organitzat al Claustre del Centre Cultural La Nau, presidit per l’escultura de l’humanista que està considerat un dels valencians més universals.

L’acte ha inclòs la lectura davant l’escultura d’un text d’homenatge a Vives per part del vicerector Antonio Ariño, en nom del rector. El text es pot llegir clicant ací.
 
També s'ha llegit una selecció de textos de l’obra de Vives en els quals l’humanista parla de la ciutat de València i de la seua Universitat. Per últim ha hagut una actuació musical. 
 
Aquest acte s’afegeix al congrés sobre la figura de l’humanista que se celebrà el passat febrer, organitzat per l’Associació d’Amics de Lluís Vives de la Universitat i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la col·laboració de la Institució Alfons el Magnànim i l’edició crítica de les primeres obres de Vives, de la publicació de les quals s’han complit cinc segles.
 
L’escultura de Lluís Vives, que presideix el Claustre de la Universitat, a l’edifici històric de La Nau, va ser dissenyada per José Aixa a petició d’un del rector Josep Monserrat Riutort i després d’una dura polèmica a la premsa plantejada pels mitjans  conservadors. Va ser instal·lada al centre del Claustre de la Universitat el 1880. L’estàtua és massissa i va ser fosa en bronze d’una sola peça pel cèlebre Vicente Ríos Enrique, un fet que constitueix una gran proesa tècnica per a l’època.
 

Data d'actualització: 5 de de maig de 2015 10:39.

Llista de notícies