Hui, conferència d’Amelia Valcárcel, pionera del pensament feminista de la igualtat, sobre ‘Ètica, religió i democràcia’

Amelia Valcárcel.

La catedràtica de Filosofia Moral i Política i membre del Consell d’Estat Amelia Valcárcel, considerada avui en dia representant de la teoria filosòfica feminista de la igualtat i una de les pioneres del pensament feminista en Espanya, visita la Universitat de València. Amelia Valcárcel ofereix la conferència ‘Ètica, religió i democràcia’ aquest dijous, 20 de novembre, a les 19 hores, en el Centre Cultural La Nau (Paranimf).

Amelia Valcárcel ha estat la segona dona en formar part del Consell d’Estat i és Vicepresidenta del Real Patronato del Museu del Prado. Ha estat dues vegades finalista del Premi Nacional d'Assaig amb els llibres Hegel y la ética (1987) i Del miedo a la igualdad (1993). És també autora de La política de las mujeres (1997), Feminismo en el mundo global (2008) i més recentment La memoria y el perdón (2010). 
 
La relació de la catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat Nacional d'Educació a Distància, Amelia Valcárcel amb la Universitat de València ha estat molt estreta. Va estudiar Filosofia a la Universitat de València i des d’aleshores ha participat en nombrosos actes, conferències, seminaris, etc. Forma part des dels seus inicis del consell assessor de la Col·lecció “Feminismos” que edita la Universitat de València juntament l’editorial Cátedra.
 
Amelia Valcárcel ha participat en diverses edicions de la Universitat d’Estiu de Gandia. En 2003 participa en l’acte d’apertura de la 20ena edició amb la conferència “Entre el risc i la seguretat” convertint-se així en la primera dona en inaugurar aquesta universitat d’estiu.
 
Les últimes visites d’Amelia Valcárcel a la Universitat han estat en 2012 al Col·legi Major Rector Peset quan inaugurava junt a la seua “mestra” Celia Amorós el Cercle Feminista: Cultura per la Igualtat i més recentment en gener de 2013 en la jornada Conèixer que organitza el Servei d’Informació i Dinamització de l’Estudiantat dirigida al personal orientador dels centres de Secundària. 
 
La conferència “Ètica, religió i democràcia” que impartirà la professora Valcárcel s'inscriu a la programació del Claustre Obert de la Universitat de València, l'espai de debat i reflexió creat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i el diari El País per analitzar els temes més rellevants de l'actualitat social, cultural i econòmica.
 
La conferència, amb entrada lliure podrà seguir-se també a través de la televisió de la Universitat (http://mediauni.uv.es/).
 
Més informació:
 
La revista Futura de la Universitat de València va entrevistar Amelia Valcárcel a propòsit de la conferència: ‘Igualtat, educació i món compartit’ que va impartir en l’acte central de la XVII Jornada d’Informació per a orientadors del programa Conèixer.
 
http://revistafutura.blogs.uv.es/2013/04/25/amelia-valcarcel/
 
http://ameliavalcarcel.es/

Data d'actualització: 20 de de novembre de 2014 08:00.

Llista de notícies