José Antonio Gordillo guanya el VIé Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica

José Antonio Gordillo.

El jurat dels Premis Vicent Andrés Estellés (VAE) 2011 ha designat l’obra 'La llanterna meravellosa' de José Antonio Gordillo Martorell guanyadora del VIé guardó VAE de Narrativa Científica-Estudi General, convocat per la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València juntament amb l’Ajuntament de Burjassot i dotat amb 3.000 euros. El manuscrit fa un homenatge al britànic George Albert Smith (1864-1959), pioner de la indústria cinematogràfica.

“Em vaig interessar per la figura de G.A. Smith, inventor del primer sistema patentat de cinema en color, Kinemacolor, per una notícia sobre una exposició als Science Museum de Londres, la qual va inspirar aquesta biografia novel•lada”, argumenta Gordillo.

José Antonio Gordillo (València, 1970) és doctor en Belles Arts i llicenciat en Història Contemporània; té un màster en Gestió Cultural i també exerceix de divulgador científic, de fet, és el responsable de la secció de Didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El jurat estava format pels professors Fernando Sapiña i Aurelio Beltrán de la Universitat de València i Ignacio Díaz, guanyador de l’edició anterior amb el manuscrit Transeünts.

Per la seua banda, Rubén Luzón Díaz va estar reconegut pel jurat de la tretzena edició del premi per l’obra poètica Ai. Aquest treball es va imposar entre els 37 presentats a concurs. L’autor, nascut a València l’any 1982, és llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica per la Universitat de València.

L’acte de lliurament dels premis Vicent Andrés Estellés tindrà lloc, com és habitual, una nit de la primavera del 2012.

Més informació: www.uv.es/cdciencia.

Data d'actualització: 19 de de desembre de 2011 12:45.

Llista de notícies