La Nau acull unes jornades sobre 30 anys d’estudis de joventut a Espanya

Imatge d'uns joves en la platja.

La recentment creada Red de Estudios de Juventud y Sociedad, que aglutina huit grups de recerca de diferents universitats espanyoles, organitza els dies 1 i 2 d’octubre, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, les jornades ‘Pasado, presente y futuro de los estudios de juventud. 30 años de estudios de juventud en España’.

La cita té com a objectiu visualitzar i fomentar el desenvolupament dels estudis de joventut, i constitueix la primera actuació d’aquesta xarxa.
 
Durant dos dies, l’edifici històric de la Universitat acollirà una reflexió col·lectiva sobre l’evolució seguida pels estudis de joventut a Espanya en les últimes dècades i sobre les línies de treball futures que demana la complexitat del món juvenil. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.
 
Les jornades coincideixen amb el 30 aniversari de l’Informe de Juventud de 1985 realitzat per l’INJUVE  (Institut de la Joventut adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat), que va tenir una importància decisiva en aquest camp. Precisament, la conferència inaugural, que se celebra dijous dia 1, a les 10 hores, la pronunciarà l’autor d’aquest informe, José Luis Zárraga.
 
Les jornades arrancaran a les 9:30 hores, amb l’acte de presentació, en el qual intervindran el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; Blanca Bardo, directora de l’Observatori de la Joventut en representació del director de l’Institut de la Joventut (INJUVE); Jesús Martí, secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i Jorge Benedicto, catedràtic de Sociologia de la UNED i membre del comitè d’organitzador de la trobada.
 
Les Jornades, que tenen el suport de la Universitat de València, l’INJUVE  i l’IVAJ, aplegaran un bon nombre d’experts que parlaran sobre la situació dels estudis de joventut a Espanya i a altres països europeus i llatinoamericans.
 
Al llarg dels dos dies es presentaran més de 60 comunicacions sobre diferents aspectes de la realitat juvenil. Les tendències més recents en la recerca seran abordades en la intervenció d’Eusebio Megías, del Centro Reina Sofía sobre la Adolescencia y la Juventud, una de les institucions que en aquests moments té una presència més gran en aquest camp.
 
Les jornades conclouran divendres 2 d’octubre, a les 13 hores, amb la intervenció de Carmen Leccardi, professora de la Università Milano-Biccoca, anterior presidenta de l’European Sociological Association i reconeguda experta en l’anàlisi de les transformacions de la joventut actual.
 
Més informació: http://jornades.uab.cat/seminarisrejs/es/content/programa
 

Data d'actualització: 30 de de setembre de 2015 10:17.

Llista de notícies