Polibienestar emprén un projecte d'integració sanitària i social

Logo de Polibienestar.

L’Institut de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (Polibienestar) participa en el projecte d’investigació ‘UHC 2.0’, el qual pretén plantejar vies integrades d’atenció sanitària i social, per a la detecció precoç de fragilitat en majors, la gestió dels casos de polifarmàcia i la prevenció de caigudes en aquest grup de pacients, amb la finalitat de contribuir a l’envelliment actiu i saludable de la població de les ciutats europees.

El projecte està finançat per la Comissió Europea amb més d’1,3 milions d’euros, en el marc del programa HEALTH que busca promoure projectes orientats a millorar la salut dels ciutadans europeus, fomentant d’aquesta manera una de les línies d’investigació prioritàries a nivell europeu, la cooperació d’innovació per a un envelliment actiu i saludable.

El projecte està coordinat pel centre mèdic Universitari Erasmus (pertanyent a la Universitat de Rotterdam) i en ell participen l’Institut d’Investigació Polibienestar, els ajuntaments de Rotterdam i Pallini, la Universitats de Ciències Aplicades de Rotterdam i la Universitat de Manchester, AGE Platform Europe, ELISAN – Xarxa Europea per a la Inclusió i acció social, VIDAVO (companyia grega especialitzada en l’aplicació de noves tecnologies en el sector de la salut) i la Societat Croata per a l’Economia farmacològica i de la salut.
 
L’objectiu del projecte és desenvolupar, implementar i avaluar l’eina UHC 2.0 en cinc ciutats europees de característiques diferents. UHC 2.0 integra cures sanitàries i socials a nivell local amb nombrosos beneficis per a una major eficiència en la utilització de recursos i un major benestar dels pacients. Durant el desenvolupament del projecte s’implicarà a diferents actors de diferents països europeus pertanyents a diversos sectors relacionats amb l’àmbit del projecte, incloent nous Estats que vulguen involucrar-se en el mateix, conformant l’Aliança Europea UHC 2.0. L’Institut Polibienestar liderarà la implementació del programa en un pilot i serà responsable de la supervisió de la implementació en tots els pilots participants en el projecte.
 
Polibienestar és un institut d’investigació de la Universitat de València especialitzat en el camp de les polítiques socials, tant en investigació bàsica i aplicada, com en innovació, tecnologia social, assessorament tècnic i formació. El seu objectiu final és millorar el benestar i la qualitat de vida de la societat. Una de les seues principals línies d’investigació desenvolupa estudis i projectes d’R+D que pretenen analitzar diversos factors psicosocials relacionats amb la salut i la malaltia que repercuteixen directament en el benestar psicològic i la qualitat de vida de les persones des de la perspectiva de la Psicologia Positiva. Jorge Garcés, director de l’Institut Polibienestar i actual catedràtic Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown (Washington), és el responsable de l’equip d’investigadors del projecte UHC 2.0, format per Estrella Durà, Francisco Ródenas, Elisa Valia i Irene Monsonís.
 
+ Info: http://www.polibienestar.org/ 
 

Data d'actualització: 6 de de febrer de 2014 14:28.

Llista de notícies