Rosa Donat, vicedegana de la Facultat de Matemàtiques, nova presidenta de la Societat Espanyola de Matemàtica Aplicada (SEMA)

Rosa Donat.

Rosa Donat, vicedegana de la Facultat de Matemàtiques, ha estat elegida com a nova presidenta de la Societat Espanyola de Matemàtica Aplicada (SEMA). L’elecció s’ha produït durant l’assemblea de la societat, celebrada aquest mes de juny a Gijón. La SEMA, creada en 1991, compta amb mig miler d’associats.

Llicenciada en Ciències Matemàtiques en 1983 amb premi extraordinari, va tindre una beca FullBright de 10 mesos al Departament de Matemàtica Aplicada de la University of Califòrnia (UCLA). Va ser admesa al programa de doctorat (PhD) en Matemàtiques en setembre de 1986, i va cursar el màster en Arts en 1987.

Professora titular de la Universitat de València des de 1993, va obtenir la càtedra en 2008. Ha publicat més de cinquanta articles d’investigació, i ha dirigit quatre tesis doctorals.  Rosa Donat ha estat coordinadora del node espanyol de tres projectes finançats per la comunitat europea, i investigadora principal de dos projectes del pla nacional. Ha estat adjunta de l’ANEP de l’àrea de Matemàtica Aplicada (2008-9-10) i vicepresidenta de SeMA.

La Societat Espanyola de Matemàtica Aplicada (SEMA) es va crear en 1991 per iniciativa d’un grup de professors universitaris, procedents de les facultats universitàries i l’enginyeria, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les Matemàtiques en relació amb les seues aplicacions, responent així a una realitat la societat contemporània: l’ús cada vegada més estès i essencial de les Matemàtiques per a resoldre problemes del món real en les més diverses àrees de la ciència i les indústria.

http://www.sema.org.es

Data d'actualització: 20 de de juny de 2016 07:00.

Llista de notícies