Tallers de voluntariat, una tardor per la Igualtat, best-seller de la mà d’un professor d’Economia i relats sobre la llibertat… en infoUniversitat

Portada InfoUniversitat

Iniciativa per al dia sense cotxes; alumnes que comencen primer en una de les tres titulacions del Campus d’Ontinyent; tallers de voluntariat per a una societat igualitària i sostenible; una tardor plena d’actes per la Igualtat; un best-seller de novel·la negra escrit per Joaquín Camps, professor d’Economia; i relats realitzats per professorat de Dret sobre la llibertat... …en aquest número d’InfoUniversitat que es pot consultar clicant ací.

‘Hui descansa el cotxe’ és el lema de la campanya del Dia Europeu Sense Cotxes a la qual s’ha sumat la Universitat de València i que se celebra aquest dijous 22 de setembre. La institució acadèmica participa en la iniciativa de la Generalitat que programa diverses activitats per a la jornada. 

Dilluns 19 de setembre es va obrir el termini d’inscripció per als Tallers de Voluntariat Universitari que pretenen acostar a l’estudiantat la participació social a través de cursos i pràctiques voluntàries. Aquesta oferta de formació la promou el Servei d’Informació i Dinamització (SeDI) de la Universitat de València.

La Unitat d’Igualtat arranca el nou curs amb una agenda plena d’activitats. Per a començar, el dimecres 28 de setembre s’enceta un nou espai de debats a la Nau sobre temes d’igualtat. El primer tema del programa serà la prostitució (a les 19 hores). Abolició o regulacionisme? El permanent dilema dels feminismes seurà en la taula Ana de Miguel, professora de la Universitat Rei Joan Carles I i autora del llibre ‘Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección’, i Ruth Mestre, professora de la Universitat de València i membre de l’Institut de Drets Humans de la Universitat. Moderarà el debat Maria Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret. A més, els diez 29 i 30 se celebrarà el Fòrum Internacional FemUrbs, i des del dia 21 es pot veure a la Nau l’exposició ‘La ciutat de les dones’.

‘L’última confidència de l’escriptor Hugo Mendoza’ ha estat una de les revelacions editorials en el panorama de la novel·la negra dels últims mesos. L’autor, Joaquín Camps, és professor titular i catedràtic acreditat a la Facultat d’Economia, i aquesta és la seua primera obra de ficció.

‘De la libertad y otros cuentos’ és un recull de vint-i-cinc relats curts que, a més de compartir tema, tenen una altra particularitat: tots estan escrits per professors de Dret. Els contes plantegen, des de situacions realistes o imaginàries, les conseqüències que es deriven del concepte de llibertat, no necessàriament de manera positiva. Aquest llibre és el segon d’una trilogia: el primer volum es va centrar en la igualtat i el tercer, ara en fase de preparació, versarà sobre la solidaritat. 

Els cent quaranta alumnes que comencen primer en les tres titulacions de grau del Campus d’Ontinyent –Administració i Direcció d’Empreses, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Educació Infantil– han rebut la benvinguda a la Universitat de València.

Data d'actualització: 22 de de setembre de 2016 09:55.

Llista de notícies