Teresa de Lauretis imparteix un curs en la Universitat

Teresa de Lauretis.

La professora Teresa de Lauretis, de la Universitat de Califòrnia, Santa Cruz (EUA), convidada per la Càtedra Cañada Blanch com a professora visitant per a l'any acadèmic 2010-2011, imparteix el curs ‘El cos antisocial: el cinema de David Cronenberg entre comunicació i virtualitat’, dins del Màster Interculturalitat i polítiques comunicatives en la societat de la informació de la Universitat de València, així com una sessió sobre ‘Gènere i Comunicació’, dins del Màster Gènere i polítiques d’igualtat, de l'Institut Universitari d’Estudis de la Dona.

Teresa de Lauretis, nascuda i educada a Itàlia, és professora emèrita d’Història de la Consciència a la Universitat de Califòrnia, Santa Creu. Ha sigut professora visitant a universitats de Canadà, Alemanya, Itàlia i els Països Baixos, así com a Estats Units. Ha obtingut el Doctorat Honoris Causa per la Universitat Sueca de Lund en 2005.

Autora de més de cent assaigs i nombrosos llibres, inclosos en diverses antologies i traduïts a setze idiomes, de Lauretis ha escrit sobre semiòtica, psicoanàlisi, cinema, literatura, gènere i teoria feminista tant en anglès com en italià. Entre ells es troben “Alice Doesn’t: Feminism, Semiotics, Cinema” (1984), “Differenza e indifferenza sessuale” (1989), “The Practice of Love” (1994), “Soggetti eccentrici” (1999), “Figures of Resistance: Essays in Feminist Theory” (2007,), i “Freud’s Drive: Psychoanalysis, Literature and Film” (2008).

Entre les traduccions en castellà dels seus treballs trobem “Alicia ya no. Feminismo, Semiótica, Cine” (Catedra/Universitat de València, 1992) i “Diferencias. Etapas de un camino a trevés del feminismo” (Ed. Horas y horas, 2000).

Les classes tindran lloc els dies 5, 6, 12 i 13 de maig de 18.30 a 21.00 h, aula 403bis, Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Avinguda Blasco Ibáñez 32 i el 10 de maig, aula SL2 Aulari III.
 

Data d'actualització: 12 de de maig de 2011 13:38.

Llista de notícies