La Universitat crea una Estructura de Recerca Interdisciplinar en Biotecnologia i Biomedicina

Juan Ferré

La Universitat de València ha posat en marxa una nova estructura de recerca interdisdisciplinar (ERI) per a l’excel·lència científica i la transferibilitat disn els camps de la Biotecnologia i la Biomedicina. S’anomena BIOTECMED i es fonamenta en els espectaculars avançaments de la biologia molecular i la seua aplicació a la resolució de problemes de salut humana i sostenibilitat.

BIOTECMED prioritza dos objectius generals. D’una banda, assolir l’excel·lència científica mitjançant l’impuls de la investigació en biologia molecular bàsica i aplicada a la Universitat de València, potenciant la interacció entre grups afins de qualitat científica contrastada per comités externs. D’altra banda, cercar la transferibilitat, impulsant activitats de transferència tecnològica, mitjançant l’artticulació d’interaccions amb empreses, en especial les del Parc Científic de la Universitat de València i el seu viver empresarial, en les temàtiques de biotecnologia i biomedicina.

Els quatre grups actuals que componen BIOTECMED pertanyen als departament de Biologia Cel·lular i Parasitologia, Genètica, i Bioquímica i Biologia Molecular. L’ERI ha fet una crida als investigadors de la Universitat de València que treballen en temàtiques afins, per tal d’ampliar aquest grup de recerca interdisdisciplinar. L’investigador responsable és el catedràtic de Genètica Juan Ferré.
 

Data d'actualització: 14 de d’abril de 2011 10:24.

Llista de notícies