
La Universitat de València, en la seua aposta per la difusió de les beneficioses propietats de la xufa, ha editat el volum ‘El gran libro de La Horchata y la Chufa de Valencia’, dirigit i coordinat per José Miguel Soriano del Castillo, actual responsable de l’Observatori de Cuina Autòctona i de Qualitat de la Comunitat Valenciana-Universitat de València.
Les terres de l’Horta Nord de València reuneixen unes condicions climàtiques i edafològiques òptimes per a ser el lloc de creixement d’un dels elements més preuats d’aquest entorn: la xufa de València, la qual es troba avalada amb la Denominació d’Origen Protegida, la qual cosa reflecteix la qualitat i l’estendard d’un producte reflex de tota una societat.
L’Observatori de Cuina Autòctona i de Qualitat de la Comunitat Valenciana-Universitat de València, que està integrat, a més, pels doctors Carla Soler i Jesús Blesa, es troba treballant en el disseny de nous productes a partir de la xufa i d’aquesta manera millorar la competitivitat de la indústria valenciana enfront de l’entrada de xufa d’altres països.
El llibre, que s’ha publicat aquest desembre, forma part de la Col·lecció Clíniques de la Universitat de València, dirigida per José Manuel Almerich. La seua edició ha sigut possible gràcies a la Fundació Lluís Alcanyís, la Universitat de València, el Consell Regulador de la D. O. Xufa de València i la Generalitat Valenciana.
Més informació:
Data d'actualització: 30 de de desembre de 2014 07:00.
Llista de notícies