La Universitat de València rep el premi Telefónica Ability Award a la Millor Organització del Sector Públic

Moment de la intervenció del rector durant la cerimònia.

La Universitat de València ha estat guardonada amb el premi a la Millor Organització del Sector Públic, dins del marc de la segona edició dels Telefónica Ability Awards. Aquests premis reconeixen les empreses i institucions espanyoles, públiques i privades, per la seua aposta i impuls social en matèria d’atenció a la discapacitat com un valor afegit dins de les organitzacions.

La Universitat, des d’ara reconeguda com a entitat Ability, ha sigut la receptora d’un dels tres premis absoluts per desenvolupar al seu si un model sostenible que integra la discapacitat en la seua cadena de valor. “La Universitat de València tracta de fer realitat una societat oberta i plural, integradora, on tots i totes troben el seu lloc, sense distinció d’orígens ni condicions”, ha manifestat el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, en rebre el premi durant la cerimònia de lliurament celebrada a Madrid aquest dimarts i que ha estat presidida per la reina Sofia. El rector ha estat acompanyat per la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre; i la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, Celeste Asensi.

A més, el rector ha remarcat que aquest premi ha estat aconseguit per totes les persones que fan possible aquestes polítiques en la Universitat. En aquest sentit, ha posat l’accent en el treball realitzat des del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i Professorat i, especialment, des de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, que, segons ha assenyalat, “donen suport a tota la comunitat universitària, ens consciencien per a ser millors, per a superar-nos i per a ser una Universitat d’excel•lència per a una societat més cohesionada i congruent amb els valors del model social europeu”.

Asensi, per la seua banda, ha indicat que aquest guardó “és el reconeixement a un treball fet des de fa molts anys. No se’ns dóna ara per tractar-se d’aquest moment concret, sinó que els diferents equips rectorals que han governat en la Universitat han advocat per la discapacitat i jo crec que això és un valor afegit que la nostra Universitat té”.

En aquesta línia, el rector ha manifestat que la Universitat de València fa de les polítiques d’igualtat cap a les persones amb discapacitat una de les seues característiques identitàries recollides en els seus plans estratègics i de govern.

El camí cap al guardó
La institució acadèmica ha sigut l’única de l’àmbit públic que s’ha presentat i ha superat les sis categories principals, a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, que gestiona la Fundació General de la Universitat de València. La candidatura als premis es va conformar com una acció de Campus Sostenible, liderada pel Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i Professorat. Aquestes categories són Compromís de l’Alta Direcció i lideratge dels empleats, Reclutament i selecció, Accessibilitat, Orientació a clients, Desenvolupament professional i formació, i Prevenció i retenció; juntament amb tres categories absolutes: Millor Empresa Privada, Millor Xicoteta o Mitjana Empresa Privada; i Millor Organització del Sector Públic.

Per arribar a la candidatura com a finalista, la Universitat de València ha hagut de superar una sèrie de filtres i una auditoria independent. Les proves han conclòs que en la Universitat s’identifica com a oportunitat la inclusió de persones amb discapacitat (empleats i alumnat), s’impulsa la igualtat i la diversitat, es fomenta l’ocupació de qualitat de persones amb discapacitat, es promou un entorn laboral accessible, segur i saludable, es desenvolupa una cultura oberta i integradora dins de la institució i es contribueix al desenvolupament de la societat, entre altres valors.

Als Telefónica Ability Awards 2012 s’han presentat 414 candidatures de més de 230 organitzacions, de les quals 50 entitats es van ratificar com a finalistes el passat dia 17 d’octubre, entre aquestes últimes la Universitat de València.

Junt amb la Universitat, es classificaren altres huit institucions acadèmiques espanyoles, públiques i privades, dins del sector Formació, Educació i Cultura, en diferents categories: l’Autònoma de Madrid, Alacant, Deusto, l’Oberta de Catalunya, la Catòlica de València, la Politècnica de Madrid, la Complutense de Madrid i la Universitat de Múrcia.

Els Telefónica Ability Awards són una iniciativa pionera a Espanya que està projectant-se cap a l’àmbit internacional, de manera que en un futur està previst que s’estenga a països com Alemanya, Regne Unit i Brasil.

Data d'actualització: 30 de d’octubre de 2012 20:13.

Llista de notícies