Palerm
Foto de Giuseppe Buccola en Unsplash

El Campus FORTHEM de Diversitat i Migració és el tercer dels Campus FORTHEM, i tindrà lloc a Palerm (Sicilia), ciutat seu de la Universitat de Palerm, durant el primer semestre del curs 2022-2023 (del 26 de setembre de 2022 al 24 de febrer de 2023).

L'activitat es dirigeix a l’estudiantat matriculat en determinats especialitats en el moment de fer la sol·licitud i durant el període de la mobilitat. Consulta les bases de la selecció per a participar en aquesta iniciativa FORTHEM. El/la coordinadora de mobilitat de centre podrà proporcionar informació més detallada. Les sol·licituds es realitzaran mitjançant el formulari en línia, consulta abans la informació detallada en les bases per a poder realitzar correctament la inscripció.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el dia 26 de juny a les 23.59.

Aquest Campus FORTHEM, organitzat pel Laboratori de Diversitat i Migració, té com a objectiu principal analitzar els moviments migratoris contemporanis, partint del context europeu i estenent-se després a altres zones pròximes, amb una orientació d'investigació que se centra en una visió basada en els recursos de les opcions polítiques de les diferents institucions nacionals, regionals i locals. Tot això, al mateix temps que considera l'aparició i el desenvolupament de xarxes públiques/privades que també impliquen els elements més actius de les poblacions nouvingudes i seguint un enfocament participatiu i pluralista, involucrant a subjectes externs, departaments municipals i regionals i a persones individuals com a immigrants, associacions de voluntaris i ONG. Els estudiants tindran un paper central i el laboratori els proporcionarà una experiència en aquest àmbit.

Es tracta d’un programa semestral d'una duració mínima de 3 mesos i 30 ECTS, organitzat en cada ocasió per la universitat que lidera el laboratori d'investigació corresponent. Cada campus té una orientació temàtica diferent, amb mòduls d'activitats diverses i cursos impartits per professorat de les universitats de l'Aliança. Finançat amb càrrec als fons Erasmus, a diferència d'una estada ERASMUS ordinària, el campus FORTHEM ofereix un bloc de cursos reglats, seminaris, tallers, etc. de diverses àrees de coneixement i susceptible de reconeixement.

Més informació disponible sobre els diferents Campus FORTHEM en el següent enllaç.