Cartell de presentació de projectes STM
Foto original de Maya Maceka en Unsplash

Entre les moltes accions existents dins de l'aliança FORTHEM, es duu a terme la mobilitat estudiantil de curta duració entre les 9 universitats de l'Aliança. Cada any, es proposa als estudiants entorn de deu activitats col·lectives de mobilitat de curta duració, donant-los l'oportunitat de participar en una activitat grupal d'una setmana (5 dies presencials) com a part d'un grup d'aproximadament 25 estudiants, provinents de totes les universitats sòcies de FORTHEM.

Com en les tres edicions anteriors, podran presentar la seua proposta un o diversos membres d'una de les universitats FORTHEM (professorat universitari), així com alguna de les seues associacions d'estudiants. El termini per a presentar les sol·licituds de Projectes de Mobilitats Col·lectives de Curta Duració (Short-Term Mobilities) finalitza el 12 de setembre de 2022. Aquesta quarta convocatòria de projectes cobreix les STMs que tinguen lloc entre l'1 de març de 2023 fins al 29 de febrer de 2024.

Es recomana al professorat/associacions considerar els dies de viatge durant la planificació de l’agenda ja que els estudiants vindran de tot arreu d'Europa. Per això, s'ha de tindre en compte no començar el programa abans de la tard/nit del primer dia ni finalitzar passat el migdia de l'últim dia.

 L'Aliança FORTHEM finança en concepte de desplaçament i en concepte d'allotjament i dietes dels i les estudiants; i els/les organitzadors/as rebran 500€ per a xicotetes despeses com coffee breaks, menjars, etc.

Els projectes seleccionats s'anunciaran a través de la xarxa de l'aliança FORTHEM el 5 d'octubre de 2022. La convocatòria per a estudiants es publicarà al novembre, per a activitats que s'organitzaran entre març de 2023 i agost de 2023, i una segona convocatòria de sol·licituds d'estudiants en la primavera de 2023 per a les activitats previstes entre setembre de 2023 i febrer de 2024.

Els sol·licitants que desitgen organitzar una mobilitat col·lectiva de curta duració finançada per FORTHEM han d'emplenar el formulari de sol·licitud, detallant l'activitat, les estructures implicades i el finançament previst, així com qualsevol requisit que hagen de complir els futurs estudiants sol·licitants. També és possible enviar la sol·licitud a l'Oficina local de FORTHEM per correu electrònic incloent tota la informació del formulari en línia.

Llista d'enllaços: