Acte d'obertura curs 2023-2024.

‘La València d’El Flaco’ i ‘El Saler, a través de dues taules redones a La Nau

Una fotografia de l'exposició d'El Flaco il·lustra la targeta d'invitació.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha programat dues taules redones com a complement a dues de les exposicions més rellevants d’enguany. La primera, hui dilluns, 25 de setembre, amb motiu de l’exposició ‘La València d’El Flaco’, a les 19 hores, a l’Aula Magna.

La taula redona comptarà amb la presència del fotoperiodista José García Poveda, més conegut com ‘El Flaco’, i reunirà l’exsenadora i professora de la Universitat de València, Carmen Alborch; l’exdirector de la Cartelera Turia, Vicente Vergara; el catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat de València Javier de Lucas; els periodistes Carles Gámez i Abelardo Muñoz; i la dissenyadora del catàleg, Marisa Gallén. L’acte estarà moderat pel coordinador de Fòrum de Debats, Alfons Cervera.

L’exposició ‘La València d’El Flaco’, visitada per prop de 13.000 persones a la Sala Acadèmia de l’edifici, comprén el paisatge urbà de València des de la dècada dels 80 fins a més enllà del 2004, i s’articula en quatre seccions: Cultura, Política, Nit i Ciutat. La mostra suposa un homenatge a València a través de l’arxiu analògic d’un dels fotoperiodistas més importants de la ciutat. L’exposició es clausurarà el 22 d’octubre.

D’altra banda, dilluns dia 2 d’octubre, La Nau acollirà la taula redona amb motiu de l’exposició ‘El Saler per al poble, ara! El poder de la ciutadania en la transformació responsable del paisatge i del territori’, una mostra commemorativa i reivindicativa sobre la Devesa del Saler, que recorda la història d’un dels primers moviments ciutadans d’Espanya. La plataforma va aconseguir paralitzar una urbanització que haguera acabat amb la Devesa del Saler en els anys 70, però aquesta mostra no només pretén recordar aquell moviment, sinó que reivindica les qüestions pendents per a aquest Parc Natural. La taula redona contribuirà a oferir respostes a aquests reptes d’una exposició que pot visitar-se a La Nau fins al pròxim 15 d’octubre.
 

Data d'actualització: 25 de de setembre de 2017 08:00.

Llista de notícies