Acte d'obertura curs 2023-2024.

La Universitat i l'Ajuntament de Bicorp organitzen una jornada sobre paleontologia i turisme cultural

Participants en l'acte.

L’Ecomuseu de Bicorp va ser l'escenari triat per a albergar aquest cicle de conferències que es va celebrar dijous passat 3 de juliol. Amparo Cervera Taulet (Dpt. Comercialització i Investigació de Mercats), Anna Mª García Forner (Dpt. Geologia) i Enrique Peñalver Mollá (Institut Geològic i Miner d'Espanya) van compartir amb el públic assistent les seues recerques sobre paleontologia, patrimoni i possibilitats turístiques basades en eixes disciplines en el municipi de Bicorb.

L'alcalde de Bicorp, Fernando Ruano Mayans, el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla Pla, i el representant de IMELSA (Diputació de València), entitat col·laborador de l'activitat, José Luis Pellicer García, van inaugurar la jornada. L'alcalde va agrair a la Universitat la seua presència en aquest municipi de la comarca de la Canal de Navarrés, i va assegurar: “tenim un gran patrimoni i bellesa mediambiental, però ens falta un assessorament per a atraure a un turisme de qualitat que gaudisca del nostre entorn i al mateix temps el respecte; per això està avui ací la Universitat, per a informar, reflexionar i assessorar-nos sobre eixe desenvolupament territorial”.

El vicerector Jorge Hermosilla va explicar que aquesta jornada forma part del programa “Universitat i Territori” que el vicerectorat està duent a terme al llarg d'aquest 2014, una acció que pretén, com va assenyalar, “establir canals de col·laboració amb els ajuntaments per a treballar conjuntament en la consecució de dos objectius: potenciar el desenvolupament territorial i millorar la formació dels ciutadans”. 

La doctora en Paleontologia Anna Mª García Forner, que en l'actualitat és conservadora del Museu de Geologia de la Universitat de València, va oferir la primera de les conferències sobre la paleontologia, una oportunitat per al patrimoni natural i el desenvolupament territorial. 

A continuació, Enrique Peñalver Mollá, biòleg especialista en insectes fòssils conservats en roques laminades i en ambre, que en l'actualitat és investigador titular de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, va realitzar una aproximació acadèmica a la paleontologia en l'entorn del Massís del Caroig. Es va formar en la Universitat de València i és un expert de la paleontologia de l'entorn del Massís del Caroig.

Finalment, la catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats, Amparo Cervera Taulet, va tancar la sessió de ponències reflexionant al voltant de la gestió de l'experiència del turista per a la posada en valor dels recursos d'una destinació, doncs com va apuntar, “el consumidor actual es guia per la motivació de viure experiències úniques amb la seua participació activa en les mateixes”. 

La jornada va concloure amb un debat entre els ponents i el públic, en el qual van participar activament els assistents de Bicorp i de la comarca, així com de la xarxa de col·leccions i museus de paleontologia de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta iniciativa la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, pretén transmetre els coneixements del personal docent i investigador de la UV a les entitats locals valencianes.

 

Data d'actualització: 4 de de juliol de 2014 11:17.

Llista de notícies