Sis estudiants de la Universitat de València, seleccionats per a participar en el campus internacional ‘Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp’

Moment de la recepció dels estudiants.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha rebut aquest dimecres els estudiants que participaran enguany en el campus internacional ‘Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp’, que organitza la European Innovation Academy en col·laboració amb la University of Califòrnia at Bekeley.

En el concurs han participat 30 estudiants de titulacions oficials de grau, màster o doctorat adscrites a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, a la Facultat de Ciències  Biològiques o a la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Aquest concurs forma part de la programació d'activitats de la iniciativa Califòrnia-Spain Campus que coordinen els campus d'excel·lència internacional VLC/CAMPUS  International Campus of Excellece i ANDALUSIA TECH.

El rector ha felicitat els estudiants i ha mostrat la seua satisfacció pel reconeixement al seu esforç i la seua excel·lència, i els ha animat a aprofitar l’experiència formativa que suposarà aquesta activitat que organitza la l'European Innovation Academy amb la col·laboració de la Universitat de Califòrnia at Bekeley. Per al rector, “la participació d'estudiants de la Universitat de València en activitats de caràcter internacional suposa una experiència fonamental en la seua formació que contribuirà a millorar les seues oportunitats d'inserció i desenvolupament professional”.

Durant la recepció, els estudiants han estat acompanyats per la vicerectora d'Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; pel vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao; i pels tutors acadèmics de l'activitat, els professors Alícia Mas (Facultat d'Economia), Marisa Salvador (Facultat de Ciències Biològiques) i Esteban Sanchis (ETSE).

La iniciativa Califòrnia–Spain Campus (californiaspaincampus.org) té com a finalitat posar en valor les activitats de col·laboració amb la University of Califòrnia at Berkeley (UCB) previstes en el marc del memoràndum d'enteniment signat en 2013.

El vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, va convocar i va organitzar un concurs per a seleccionar sis estudiants matriculats en el curs 2015/2016, en titulacions oficials de grau, màster o doctorat adscrites a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, a la Facultat de Ciències Biològiques o a la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Als participants que van completar el període de formació i van superar el procés selectiu (mitjançant l’avaluació favorable dels seus projectes per part de la comissió de selecció), se’ls ha concedit una ajuda que inclou la inscripció i l'allotjament per a participar en el campus internacional: ‘Entrepreneurship and Innovation in Europe: A  Berkeley Startup  Bootcamp’, que tindrà lloc a Niça, França al llarg del mes de juliol de 2016. 

Aquest concurs forma part també del projecte VLC/CAMPUS Global que persegueix potenciar la missió internacional del CEI, en aquest cas, fomentant la participació dels centres i estudiants de la Universitat de València en activitats d'excel·lència internacional que dinamitzen processos d'innovació, de talent i l'esperit emprenedor dels estudiants del campus.

Els estudiants guanyadors de l'edició 2016 són Vincent Blay Roger (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria), Israel Zanón Moscardó (Facultat de Ciències Biològiques), Paz Ferrer Cantó (Facultat d’Economia), Carolina Lacasta González (Facultat de Ciències Biològiques), José Vilanova Serrador Paz Ferrer Cantó (Facultat d’Economia), i María Lairón Peris (Facultat de Ciències Biològiques).

La iniciativa Califòrnia-Spain Campus està coordinada pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València, gestionada per l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència [OPEX], estructura de gestió del programa Campus d'Excel·lència Internacional en la UV, i emmarcada dins del programa de emprendimiento ‘EMPREN +’ de suport als emprenedors universitaris.

Data d'actualització: 30 de de juny de 2016 08:00.

Llista de notícies