La Universitat demana respecte a la comunitat científica, arran declaracions polítiques per la definició de valencià en el nou diccionari de l’AVL

Logo de l'AVL.

La Universitat de València demana respecte a la comunitat científica, i lamenta les declaracions polítiques per la definició de valencià en el nou diccionari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). En un comunicat, la institució acadèmica també exigeix “l’acatament de les sentències judicials que avalen la unitat lingüística de valencià i català”.

El comunicat assenyala: “Les declaracions polítiques respecte a la definició de valencià apareguda al nou diccionari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han generat una tensió que ha esdevingut en actes vandàlics i amenaces a la integritat de les persones, que no són acceptables i que alteren la convivència ciutadana”.

En l’escrit, la Universitat de València “rebutja amb la màxima contundència les amenaces rebudes pel professor Ramón Ferrer, en la seua qualitat de president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i alhora demana a l’autoritat competent la màxima vigilància i diligència per evitar la reproducció dels fets i, més encara, la seua potencial conversió en actes de violència”.

El contingut complet del comunicat es pot llegir clicant ací.

Data d'actualització: 11 de de febrer de 2014 07:49.

Llista de notícies