Logo de la Universitat de València Logo Càtedra L'Horta de València: Patrimoni, Vida, Futur Sostenible Logo del portal

La FAO posa a L'Horta de València com a exemple en la lluita contra el coronavirus

  • 8 de maig de 2020

L'organització mundial per a l'agricultura i l'alimentació presenta a L'Horta de València com un exemple de resiliència davant la pandèmia.

La FAO considera a l'horta valenciana com un Sistema Patrimoni Agrícola Mundial. La figura SIPAM va ser creada per la FAO en 2002 per a promoure i garantir el futur de sistemes agrícoles tradicionals que han modelat "paisatges estèticament impressionants i que combina la biodiversitat agrícola amb ecosistemes resilients i un valuós patrimoni cultural". "L'Horta està configurada per un sistema de regadius que s'ha modelat des de fa quasi un mil·lenni. Des de 1200 els àrabs van importar allí la seua dieta i amb ella van anar esculpint tot l'engranatge que s'ha anat adaptant al llarg dels segles, les crisis i probablement altres pandèmies" anteriors al coronavirus.

Això unit, al suport mutu entre els seus habitants la configura com un entorn altament solidari i autosuficient davant una situació d'emergència com l'actual. "S'ha alçat una xarxa de solidaritat a L'Horta que ha contribuït a garantir els aliments als valencians".

"Gràcies al sistema d'irrigació de L'Horta, 6 000 explotacions agrícoles familiars, incloses 10 pesqueres, garanteixen aliments a la Comunitat Valenciana i també a altres comunitats i països fora de les seues fronteres. Aquest sistema de regadiu i ús de les aigües és un exemple d'una agricultura adaptada a les condicions climàtiques".