Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
BARBASAN ORTUÑO, INMACULADA

BARBASAN ORTUÑO, INMACULADA

Personal Fundacion General-

Centre d'Idiomes de la Universitat de València C/ Serpis 25, 46022 València (España)

34 963067781 (D)

inmaculada.barbasan@fundacions.uv.es

Biografia
 

Inmaculada Barbasán Ortuño és llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Italiana (Premi Extraordinari de Llicenciatura) per la Universitat de València i doctora en Lingüística Aplicada per la Universitat Politècnica de València.

És professora al Centre d'Idiomes de la Universitat de València. Examinadora DELE de tots el nivells del MCER. Posseeix el curs de postgrau “Curso de Metodología y Didáctica del Español como Lengua Extranjera y como Segunda Lengua” expedit per la Universitat de València i l’Instituto Cervantes.

Ha estat cofundadora, editora i membre del consell directiu des del 2012 de la revista digital d'innovació educativa RutaEle, amb ISSN 2254-1500, destinada a docents d'E/LE. Pertany al grup de recerca Grupo de Investigación Dimensión Intercultural y Aprendizaje Activo de Lenguas (DIAAL) del Departament de Lingüística Aplicada de la UPV i al Grupo interdisciplinar de Innovación e Investigación en Metodologías Activas  (GIIMA_UPV). 

Les seues línies de recerca i publicacions se centren en la lingüística contrastiva de llengües afins, concretament entre l'italià i l'espanyol; l'adquisició del lèxic de les segones llengües i les noves tecnologies aplicades a l'aprenentatge de llengües.

BARBERAN ALBERT, LAURA

BARBERAN ALBERT, LAURA

Personal Fundacion General-

C/Serpis 25, 46022 València (Espanya)

laura.barberan@fundacions.uv.es

Biografia
 

Laura Barberán Albert, graduada en Estudis Hispànics per la Universitat de València (2014) i on també va cursar el Diploma per a la Capacitació d´Ensenyament en Valencià (2015). Va realitzar el Màster Universitari en Formació del Professorat de Secunària, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d´Idiomes, especialitat en Llengua i literatura, a la Universidad Católica San Vicente Mártir (2015). Acreditada com a examinadora del nivells A1 – B2 del Diploma de Español como Lengua Extranjera (DELE), ha participat en diferents cursos relacionats amb l ensenyança de l´espanyol. 

Dedicada a la docència de E/LE des de l´any 2013, la seua trajectòria al Centre d´Idiomes comença a l´any 2017 on actualmente exerceix com professora titular. Té experiència impartint classes d´Espanyol com a Llengua Estrangera en tots els nivells (A1 – C2), Espanyol per a Fins Específics i cursos preparatoris per als exàmens DELE i SIELE. 

Ha format part de diferents tribunals d´examen DELE designats per la Direcció Acadèmica de l´Instituto Cervantes i ha desenvolupat les funcions d´Examinadora i Examinadora en cap de les proves per a l´obtenció d´aquest diploma. 

BRINES GANDIA, JAUME

BRINES GANDIA, JAUME

Personal Fundacion General-
Biografia
 

Em diuen Jaume Brines i sóc professor d’Espanyol com a Llengua Estrangera (ELE) al Centre d'Idiomes de la Universitat de València y Guia Oficial de la Comunitat Valenciana. Després de llicenciar-me en història en 2002 a la UV, vaig estar alguns anys treballant com arqueòleg des de 2004 fins 2009, any en el que vaig decidir donar un nou rumb a ma vida. En primer lloc, me’n vaig anar a Madrid l’estiu de 2010, a l’Instituto Cervantes per a assistir al Curso de iniciación para profesores de Español, després del qual vaig continuar formant-me en este camp amb el Máster de Estudios Hispánicos de la UV, al Departament de Llengua de la Facultat de Filologia.

Durant eixe Máster, les meues primeres classes tingueren lloc a les pràctiques que en 2011 vaig fer a Españolé International House, baix la tutela de María Luisa Mateu. Un any més tard, ja com professor vaig poder començar el meu pas com docent d’ELE amb un grup d’estudiants americans de la Iowa State University, amb l’ajuda del Departamento de Lengua. Eixe mateix estiu de 2012, vaig poder substituir a varies professores del Centre d'Idiomes, iniciant la meua experiència en este centre, on vaig començar d’eixa manera per períodes interromputs de temps fins que des de novembre de 2015 estic treballant ja de manera seguida. En 2021, vaig continuar formant-me en el camp de l'ELE amb els Cursos de Acreditación de Examinadores DELE de l'Institut Cervantes de Budapest dels nivells A1-A2, B1-B2 y C1-C2. 

La meua activitat com a professor d’ELE la compagine com a guia turístic autònom i en ocasions prepare també activitats a estudiants estrangers. Estes professions es complementen a la perfecció i la meua formació i experiència, em permeten donar als alumnes un enfocament no només lingüístic sinó també cultural.

GARCIA BAVIERA, DAVID

GARCIA BAVIERA, DAVID

Personal Fundacion General-

C/ del Serpis, 25, Algirós, 46022 València

david.garcia-baviera@fundacions.uv.es

Biografia
 

David García Baviera, es va graduar en Traducció i Mediació Interlingüïstica (Alemany i Anglés) per la Universitat de València (2018) i més tard va realitzar el Máster Oficial de ELE pel CIESE (Centro Internacional de Estudios Superiores de Español)) en la Universitat de Cantàbria. Així mateix, posseïx la formació de “Curso de iniciación para profesores de español ELE online” pel Cervantes Escuela Internacional i està acreditat com a examinador del DELE dels nivells B1-B2.

Es dedica a la docència de llengües estrangeres des de l'any 2019. Va començar el seu recorregut docent en la Universitat Popular de Köln (VHS Köln), Alemanya, com a professor d'espanyol, labor que compagina amb el seu actual treball principal com a professor titular en el Centre d’Idiomes de la UV. Ací impartix tant cursos d'espanyol, com d'alemany i ha col·laborat amb el departament de traducció.

D'altra banda, ha participat en la recaptació de material d'investigació per al grup Val.Es.Co i la seua línia d'investigació s'enfoca en el camp d'EFE, més específicament, en el "Desenvolupament de la competència pragmàtica en l'espanyol de la salut mental".

GOMEZ RODRIGUEZ, ANTONIA

GOMEZ RODRIGUEZ, ANTONIA

Personal Fundacion General-
Biografia
 

Professora d'espanyol al Centre d' Idiomes de la Universitat de Valéncia.

JIN WU, ERLEI

JIN WU, ERLEI

Personal Fundacion General-

Centre d'Idiomes de la Universitat de València C/ Serpis 25, 46022 València (España)

sonia.jin@fundacions.uv.es

Biografia
 

Sonia Erlei Jin es va graduar amb matrícula d'honor en Llengües Modernes i Traducció per la Universitat de Nottingham en 2018. En aquest mateix any va obtenir les titulacions TEFL i CELTA, i més tard va realitzar el Màster en Formació per a Professors d'Espanyol com a Llengua Estrangera (ELE ) a la Universitat de Barcelona (2021).

Ha treballat com a docent d'anglès a la Universitat Federal de Kazan i com a docent d'ELE a International House. Actualment és professora al Centre d’Idiomes de la UV i és examinadora del Diploma d’Espanyol com a Llengua Estrangera (DELE), així com de les proves d’acreditació PACLE Certacles a la Universitat de València.

Com a docent d'E/LE, té experiència impartint classes en tots els nivells del MCER, així com cursos específics de negocis, gramàtica, pronunciació, cultura i preparació per al diploma DELE. Com a docent d'anglès, ha impartit cursos generals, cursos de preparació per a proves de certificació (PACLE CertAcles, Cambridge, TOEFL) i cursos dissenyats per a professionals interessats en l'àmbit del comerç internacional, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

JUAN ALBARRACIN, MANUEL

JUAN ALBARRACIN, MANUEL

Personal Fundacion General-

Centro de Idiomas de la Universidad de Valencia, Calle del Serpis, 25, 46022, Valencia

963067781 (D)

manuel.juan@fundacions.uv.es

Biografia
 
[ Traducció automàtica ]

Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i Màster en Pensament FILOSÒFIC Contemporani per la Universitat de València, es dedica a l'ensenyament de l'Espanyol com a Llengua Estrangera des de l'any 2010. Va estudiar diferents assignatures relacionades amb l'ensenyament de l'espanyol durant la seua llicenciatura, a més d'haver cursat el "Diploma d'especialització en metodologia i didàctica de l'espanyol com L2-LI" (25 crèdits) impartit per la Universitat de València i l'Institut Cervantes. Disposa de l'acreditació com a examinador del *DELE corresponent als nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Assisteix regularment a fòrums, congressos, etc., i segueix realitzant cursos de formació i actualització per a l'ensenyament d'ELA. Ha treballat en diferents escoles d'espanyol per a estrangers, tant a Salamanca com a València, amb estudiants de múltiples nacionalitats, edats i característiques. Si bé ha compaginat l'ensenyament d'ELA amb altres treballs com, per exemple, bibliotecari, o col·laborador amb el Departament d'Estudis Hispànics de la Universitat de *Münster, Alemanya, des de l'any 2016 treballa en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València de forma ininterrompuda. 

LOPEZ CALVO, REBECA

LOPEZ CALVO, REBECA

Personal Fundacion General-
Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

LORENTE BURGOS, IVAN

LORENTE BURGOS, IVAN

Personal Fundacion General-

Centre d'Idiomes de la Universitat de València C/ Serpis 25, 46022 València (España)

0034 963067781

ivan.lorente@fundacions.uv.es

Biografia
 

Graduat en Mestre en Educació Primària amb menció en Educació Física per la Universitat d'Alacant, postgraduat en Especialització en Fonaments de l'Ensenyament-Aprenentatge de Llengües per la Universitat Europea Miguel de Cervantes, Màster en Lingüística Aplicada a l'Ensenyament de l'Espanyol com a Llengua Estrangera per la Universitat Europea l'Atlàntic i actualment doctorant del Programa de Doctorat en Educació (línia d'investigació: Tecnologia educativa i Innovació educativa aplicades a l'aprenentatge de llengües) de la Universidad Internacional Iberoamericana de Mèxic.

Ha assistit regularment a fòrums, congressos i seminaris en línia relacionats amb el món de l'ensenyament en països com Alemanya, Àustria i Espanya.

Està acreditat com a examinador del DELE per a tots els nivells (A1 – C2).

Ha treballat com a professor d'espanyol en diversitat institucions com l'Instituto Cervantes de Bremen, l'Agrupació de Llengua i Cultura Espanyoles de Stuttgart de la Conselleria d'Educació a Alemanya, la Universitat d'Erlangen-Núremberg, la Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm i el Bildungszentrum Nürnberg, on també ha impartit la formació per a professors en Noves Tecnologies aplicades a l'ensenyament d'ELE.

Des de 2023 treballa com a professor d'espanyol en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València.

MOLES MORENO, MARIA

MOLES MORENO, MARIA

Personal Fundacion General-
Biografia
 

María Molés Moreno és graduada en Traducció i Interpretació per la Universitat Jaume I (2016), especialitzada en traducció literària i correcció i edició de textos. Va realitzar el Màster en Ensenyament d'Espanyol com a Llengua Estrangera (ELE) al CIESE-Comillas (2018), amb el qual va iniciar la seua carrera professional com a docent de l'espanyol.

Ha treballat com a professora a CEAR (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat), encarregada dels cursos d'alfabetització a adults immigrants i classes d'ELE (tots els nivells del MCER). Ha sigut membre del comité organitzador i científic del Foro de Profesores de ELE (UV) i forma part del comité científic i avaluador de la revista ForoELE. És coautora del MOOC “Spanish A2” per a FORTHEM Digital Academy.

Actualment treballa al Centre d’Idiomes de la UV com a professora d'ELE. També forma part de l'equip docent del Màster de Formació Permanent en Formació i Actualització de Professors d'Espanyol com a Llengua Estrangera (UV). Està acreditada com a examinadora DELE (nivells A1 i A2).

MUÑOZ GAMEZ, MARIA ANGELES

MUÑOZ GAMEZ, MARIA ANGELES

Personal Fundacion General-
Biografia
 

M.ª Ángeles Muñoz Gámez va començar els seus estudis de Filologia Hispànica en la Universitat de València, on va obtindre el Diploma Universitari en Llenguatges Audiovisuals (títol propi de la Universitat de València), i un any després la llicenciatura en Comunicació Audiovisual. Així mateix, posseeix el Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de València i la Capacitació per a l’ensenyament en Valencià.

Com a formació específica en E/LE (Espanyol com a Llengua Estrangera) va rebre el diploma de postgrau “Metodología y Didáctica del Español como Lengua Extranjera”, expedit per la Universitat de València i l’Instituto Cervantes.

És professora d’E/LE amb una amplia formació i una llarga  trajectòria professional  a Espanya i a l’estranger.

Actualment, compagina la seua activitat docent com a professora titular en el Centre d’Idiomes de la Universitat de València amb la de professora associada en el Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València.


 

 

PARDO PEÑA, MIGUEL

PARDO PEÑA, MIGUEL

Personal Fundacion General-
Biografia
 

Miguel Pardo Peña es graduà en Magisteri en Educació Primària amb l’especialitat de llengua estrangera (anglés) per la Universitat de València en 2018. Eixe mateix any obtingué el Diploma d’Especialització en Metodologia i Didàctica de l’Espanyol com a Llengua Estrangera. En 2019 terminà el Màster en Investigació en Didàctiques Específiques per la UV en el qual escrigué el seu treball final sobre l’ensenyament de l’espanyol com a llengua estrangera en instituts noruecs.

Durant els seus estudis de grau i postgrau, aconseguí beques de col·laboració i investigació a més de participar en l’organització de diversos congressos acadèmics relacionats amb la didàctica de la llengua i la literatura.

Des de 2019 ha impartit classes d’anglés com a llengua estrangera en acadèmies privades d’idiomes a xiquets, adolescents i adults. En l’any acadèmic 2020-2021 rebé la beca d’auxiliar de conversa del Ministeri d’Educació per a ensenyar espanyol en un institut de la ciutat de Dublín (Irlanda).

Després de tornar a València, començà com a professor en el Centre d’Idiomes de la Universitat de València en el programa d’ajuda de la UV als refugiats ucraïnesos en abril de 2022. Ara imparteix classes d’espanyol com a llengua estrangera a temps complet en aquest mateix centre. 

REPILA RUIZ, ADRIANA

REPILA RUIZ, ADRIANA

Personal Fundacion General-
Biografia
 

Adriana Repila se licenció en Filología Hispánica por la Universidad de Deusto en 2004. Ese mismo año se formó como profesora de E/LE (Español Legua Extranjera) en la escuela International House de Barcelona.

Ha trabajado en Francia como profesora de Comunicación y Expresión Oral en Español, tanto en el ámbito universitario como en liceos de educación secundaria, y actualmente ejerce su profesión en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València desde el año 2009.

De 2011 a 2015 fue miembro del consejo editorial de la revista digital RutaEle, dedicada a la creación y difusión de material para la enseñanza de español.

Está acreditada como examinadora del DELE (Diploma de Español Lengua Extranjera) para todos los niveles del MCER (Marco Común Europeo de Referencia para las lenguas).

Ha asistido varios años a foros de formación como el Encuentro Práctico de Barcelona, organizado por la Universidad de Barcelona y la escuela International House, y el Foroele de la Universitat de València, en el que ha participado como asistente y como comunicadora de experiencias prácticas.

SOLOMANDO FIERREZ, MARIA JOSE

SOLOMANDO FIERREZ, MARIA JOSE

Personal Fundacion General-

Centre d'Idiomas de la Universitat de València Carrer del Serpis, 25, 46022 València maria.jose.solomando@cdi.uv.es

maria.jose.solomando@fundacions.uv.es

Biografia
 

María José Solomando Fiérrez es licenciada en Filología Hispánica por la Universidad de Valencia, docente de Español como Lengua Extranjera y creadora de materiales didácticos para la enseñanza de español. Certificado de Aptitud Pedagógica por la Universidad Complutense de Madrid en 2005.

Desde 2005 es profesora titular de E/LE en el Centro de Idiomas de la Universidad de Valencia y está acreditada como examinadora de todos los niveles para la obtención del Diploma de Español como Lengua Extranjera (DELE). Ha impartido diferentes niveles  y ha creado materiales didácticos para diferentes cursos y programas.

Es cofundadora, editora y miembro del consejo directivo desde 2012 de la revista digital de innovación educativa RutaEle, con ISSN 2254-1500, destinada a docentes de E/LE.  Asimismo, ha participado como ponente en diversas ediciones del Foro de Profesores de E/LE de la Universidad de Valencia y en la I Jornada de Formación “Laberintos” de la Universidad Autónoma de Barcelona.