UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Dia Internacional del Personal de Pau de les Nacions Unides (29 de maig)

  • 28 de maig de 2020
Image de la noticia

Per a celebrar el Dia Internacional del personal de Paz, la  ONU ha organitzat un esdeveniment online a les 11.30. Es pot presenciar entrant en aquest enllaç

Join UN Peacekeepers Day 2020

El Dia Internacional del Personal de Pau de les Nacions Unides, brinda l'oportunitat de reconéixer la valuosa contribució del personal uniformat i civil per a la labor de les Nacions Unides i de retre homenatge als més de 3900 membres del personal de manteniment de la pau que han perdut la vida defensant els valors de l'Organització des de 1948, inclosos els 102 que van morir l'any passat.
Enguany, les dificultats i les amenaces a les quals s'enfronta el personal de manteniment de la pau són encara més grans que mai, ja que, igual que la resta del món, no sols estan fent front a la pandèmia del COVID-19, sinó que també estan ajudant i protegint a la població dels països en els quals es troben. Continuen amb les seues operacions en la mesura de les seues possibilitats i continuen ajudant als Governs i les poblacions locals, malgrat el risc del COVID-19.
El lema per al Dia d'enguany és "Dones en processos de pau: claus per a la pau", que commemora el vinté aniversari de l'aprovació de la resolució 1325 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides relativa a les dones, la pau i la seguretat.
Per a assenyalar el Dia en la Seu de les Nacions Unides a Nova York, el Secretari General col·locarà una ofrena floral en honor de tot el personal de pau que va perdre la vida mentre servia sota la bandera de les Nacions Unides durant les últimes set dècades. A més, se celebrarà una cerimònia virtual en la qual s'atorgarà la medalla Dag Hammarskjold a títol pòstum al personal de pau que va perdre la vida en 2019. També es presentarà el Premi Anual al Millor Defensor Militar de les Qüestions de Gènere en aquesta cerimònia. Per a consultar més recursos, pot visitar: https://www.un.org/es/observances/peacekeepers-day/resources

 

Font: ONUBIB

Imatges: