
Per què lluitem?
- Defensem una universitat pública que garantisca l'accés de tota la societat, on es fomente el pensament crític i la consciència social, i on l'estudiantat tinga la importància que es mereix dins d'unes estructures més democràtiques, igualitàries i participatives.
- Treballem a la mateixa vegada per denunciar les expressions de caràcter masclista i la manca de perspectiva de gènere als continguts educatius. A més, denunciem les estructures patriarcals que es perpetuen dins de la nostra societat i universitat, i volem visibilitzar la diversitat afectivo-sexual als espais de la universitat, treballant de cara a la construcció d'una societat feminista.
- Comprenem que és fonamental que se'ns eduque en uns valors ecologistes on quede clar que el nostre planeta té uns recursos limitats i que cal tindre un consum responsable i conscient d'aquests. D'altra banda, tenim clar que no n'hi haurà un canvi real d'aquesta situació a un sistema capitalista que realitza un consum extrem dels recursos sense cap mesura, pel que lluitem per un canvi del conjunt de la societat.
- Per últim, davant l'augment de les mesures repressives per part dels governs i les seues forces repressives, tenim més clar que mai la importància de la consciència antifeixista i antidepressiva, marcada per una solidaritat sincera amb totes les lluites que defensen una societat més justa.
- Volem fer que la universitat siga un espai que fomente l'emancipació, el compromís i la sensibilitat de l'alumnat amb les injustícies i les desigualtats. Per això, farem tremolar la universitat fins a aconseguir una societat i una universitat feminista, antifeixista, ecologista i democràtica.
Des d'Acontracorrent pensem que la universitat ha de ser un espai crític, de debat i participació on les estudiants tinguem un paper actiu, malgrat això, la realitat és que encara que som un 87% de la comunitat universitària, als òrgans de govern tenim una representació inferior al 30%. A més, aquesta infrarepresentació suposa una gran invisibilització on la nostra veu és menyspreada, ja que a aquests òrgans no hi ha cabuda per a un bon debat.
Així i tot pensem que les estudiants hem d'ocupar aquests espais per no permetre que se'ns oculten decisions que ens afecten i, sobretot, per a emprar-los com a espai de denúncia. Som conscients que les eleccions no són l'eina per a canviar la universitat, per això tenim clar que cal tindre un peu a les institucions i mil al carrer, i ens organitzem la resta de l'any per lluitar per millorar la universitat.



