Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Patricia Llopis Nadal és Professora Contractada Doctora de Dret Processal a la Universitat de València. En esta institució realitzà els seus estudis de Llicenciatura en Dret (2012), de Màster en Estudis Internacionals i de la Unió Europea (2014) i de Doctorat en Ciències Jurídiques amb Menció Internacional (2017), obtenint als tres graus el Premi Extraordinari i la Beca per a la Promoció de la Excel·lència Acadèmica de la Generalitat Valenciana.

Des de la seua incorporació a la Facultat de Dret ha impartit les assignatures de Processal Civil i de Processal Penal al Grau i dobles Graus en Dret -sent, des de l’any 2018, professora al grup AR, on la docència s’imparteix íntegrament en anglès-. A més a més, és docent al Màster Universitari en Criminologia i Seguretat, al Màster Universitari en Dret i Violència de Gènere, així com al Màster Universitari en Estudis Internacionals i Europeus. És membre del Grup d’Innovació Docent “Moot Court en la UV”, participant com a entrenadora en competicions moot i compartint la seua experiència en jornades d’innovació educativa; a més a més, ha col·laborat amb altres projectes d'innovació docent concedits per distintes universitats espanyoles. Va ser coordinadora de la Summer School for Young Researchers de la Facultat de Dret en les seues dos primeres edicions i forma part de la Red Interuniversitaria para la investigación y docencia del Derecho Procesal en inglés.

La seua investigació s’ha centrat en l’estudi dels tribunals supranacionals, la tutela de la propietat intel·lectual, la protecció dels drets a l’entorn digital i la cooperació judicial penal, obtenint el XVII Premio Manuel Broseta pel seu estudi sobre la tutela dels drets fonamentals en Europa i el V Premio Antonio Delgado pel seu estudi sobre la tutela dels drets d’autor a Internet. Resultat de la seua tasca com a investigadora ha publicat dos monografies, així com capítols de llibre i articles en revistes especialitzades i ha participat activament a congressos i jornades nacionals i internacionals. Amb el propòsit de completar la seua recerca ha sigut beneficiària d’ajudes que li han permès realitzar estades al Max Planck Institute Luxembourg (en quatre ocasions) i a la Sorbonne Université de Paris. Així mateix, ha participat en sis projectes d’investigació -cinc de finançament estatal i un de finançament autonòmic-, sobre l’eficiència de la litigació massiva, les garanties del procés penal i la tutela dels drets a l’entorn digital.

Elegida en novembre de 2015 com a representant del Personal Investigador en Formació, va ser part del Claustre de la Universitat de València, del Consell de Govern i de la Comissió d’Estatuts fins a finals de 2017. A més a més, durant el curs 2023-2024 ha integrat la Comissió de Contractació Temporal de la Facultat de Dret. En l’actualitat és membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster Universitari en Estudis Internacionals i Europeus -havent assumit la seua secretaria entre abril de 2020 i desembre de 2023-. Finalment, des de maig de 2024 forma part de l’Equip Deganal de la Facultat de Dret on desenvolupa funcions de Vicedegana de Postgrau i Formació Permanent.