Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Catedràtica de Dret Constitucional a la Universitat de València i investigadora de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València.
Va rebre el Premi a l'Excel·lència Docent del Consell Social de la UV en la seva edició de 2018.

És autora de les monografies: El Comitè Econòmic i Social de les Comunitats Europees (Mc Graw-Hill, Madrid, 1996); La guerra de les Corts: una revisió de la jurisprudència del Tribunal Suprem a través del recurs d'empara (Tecnos, Madrid, 1999); La llibertat ideològica del jutge (Tirant lo Blanch, València, 2004); Tracta sexual de dones. De la repressió del delicte a la protecció de la víctima (Ministeri de Justícia, 2007); Prostitució i Tracta. Marc Jurídic i Règim de drets (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2007); La selecció de jutges als Estats Units, (Civitas, 2011); Multidiscriminació en els ordenaments jurídics espanyol i europeu (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2013); Rights and Freedoms in the Spanish Constitution (Tirant lo Blanch 2015)
 
Igualment ha escrit nombrosos articles jurídics publicats en Revistes científiques nacionals i internacionals, i en llibres col·lectius, en temes de Dret Comunitari i de Dret Constitucional (drets fonamentals, igualtat i no discriminació, relacions entre les jurisdiccions constitucional i ordinària, Tribunal Constitucional, Poder judicial , seguretat nacional, etc.).

A Espanya ha estat investigadora en nombrosos Projectes d'Investigació i Desenvolupament (R + D) finançats pel Ministeri d'Educació o per la Generalitat Valenciana, en dos d'ells com a investigadora principal, on ha treballat sobre la reforma de l'Estat autonòmic, la reforma de l' estat a Llatinoamèrica, Parlaments regionals, Principi d'igualtat per raó de sexe, tracta d'éssers humans, i terrorisme i drets humans. En l'actualitat forma part d'un projecte d'investigació sobre seguretat.

Ha col·laborat en diversos programes internacionals impartint formació al Senat de Polònia, sobre la participació dels parlaments nacionals en la Unió Europea; en el Programa de Doctorat de la Universitat Andina Simón Bolívar, seu Quito (Equador); en el Programa de Doctorat de la Universitat de València-Universitat Hernán Cortés, Xalapa-Veracruz (Mèxic); en el Màster sobre Dret Constitucional impartit a Caracas, (Veneçuela) i organitzat per la Defensoria del Poble de Veneçuela i la Universitat de València; i en el Màster de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma d'Hondures, impartit a Tegucigalpa (Hondures)

Durant la seva trajectòria investigadora ha realitzat, entre d'altres, estades a: la University of Minnesota (EUA), Université de Montpellier (França), Université Libre de Bruxelles (Bèlgica), Université Catholique de Louvain-la Neuve (Bèlgica), Universita "La Sapienza "(Roma), Institut internacional de Drets Humans d'Estrasburg (França) i l'Académie internacional de Droit Constitutionnel (Tunísia), Cardozo School of Law (Nova York-EUA).

Pel que fa a la tasca de gestió, en l'actualitat, ocupa el càrrec de Vicedegana del Grau en Dret, és Codirectora del Màster de Drets Humans de la Universitat, i Secretària del Doctorat en Dret, Ciències Polítiques i Criminologia de la Facultat de Dret. Igualment, és membre de la Junta de Centre de la Facultat de Dret.