University of Valencia logo Logo del portal

  • Facultat d'Economia

José Manuel Pastor, reelegit com a degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València

  • March 9th, 2018

L’actual degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, continuarà tres anys més en el càrrec, en haver sigut reelegit aquest divendres 9 de març. El professor Pastor era l’únic candidat i ha obtingut 41 vots a favor i 12 en blanc.

L’equip deganal està integrat pels professors Salvador Castro, Elvira Cerver, Pedro Cillero, Cristina Crespo, Dolores Forés, Asunción Hernández, José Ramón García, Dolores Montagud, Francisco Muñoz i Manuela Pardo.

En la presentació del seu programa a la Junta de Facultat, ha destacat com a eixos principals els derivats de mantenir i incrementar el reconeixement nacional i internacional de l’excel·lència docent i investigadora de la facultat, afavorint la seua projecció en la societat i contribuint eficaçment al desenvolupament socioeconòmic de la Comunitat Valenciana.

Entre els desafiaments fonamentals del seu pròxim mandat es troba l’adaptació i ampliació de l’oferta de graus i màsters, una oferta pública, integral i de qualitat caracteritzada per la internacionalització, l’excel·lència i la innovació, que consolide a la Facultat d’Economia com a centre de referència dels estudis universitaris d'economia i empresa. A aquest efecte, la facultat treballarà per aconseguir les millors acreditacions nacionals i internacionals que li permeten relacionar-se amb les universitats més prestigioses de tot el món. 

Pastor considera a més que en aquesta legislatura han d’afrontar-se també altres reptes associats a una major i millor comunicació entre la comunitat universitària, però també amb els egressats, empreses, institucions, i en definitiva amb la societat, treballant perquè la Facultat siga un referent de convivència acadèmica, oberta al debat plural, crític, constructiu i que contribuïsca a la implantació d’un model econòmic alineat amb les necessitats d'un desenvolupament més sostenible i més solidari.

José Manuel Pastor és llicenciat i doctor en Ciències Empresarials per la Universitat de València, catedràtic d’universitat del Departament d’Anàlisi Econòmica i investigador de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (Ivie). Ha sigut vicedegà de Pràctiques i Relacions amb l’Empresa i l’Economia entre 2012 i 2014, vicedegà de Comunicació i Relacions amb l’Empresa entre 2014 i 2015 i degà de la Facultat fins avui. 

La seua recerca s’ha centrat progressivament en l'economia bancària, l'economia regional i l’economia de l'educació. Ha sigut investigador visitant a Florida State University i en University of Bangor i consultor extern del Banc Mundial. Així mateix ha publicat més de quaranta llibres i capítols de llibre i més de quaranta articles en revistes especialitzades nacionals i estrangeres, exercint com a investigador principal de diversos projectes competitius i de projectes amb empreses i Administracions Públiques. En l’actualitat és investigador principal d’un projecte del Pla Nacional de Recerca del Ministeri de Ciència i Tecnologia, director de la Càtedra d’ Model Econòmic Sostenible de València i Entorn (Càtedra MESVAL) i d'un grup consolidat d'Innovació Educativa.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy