Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

Ja que el màster en Advocacia s'ofereix per cobrir els requisits de formació i pràctica professional que estableix la Llei d'accés, s'estableix com a requisit d'admissió el que preveu l'article 2.1.a) del Reial Decret 775/2011, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals:
“Estar en possessió del títol de llicenciat en Dret, graduat en Dret o qualsevol altre títol universitari de grau equivalent que reunisca els requisits que estableix l'article 3 d'aquest reglament”.
Segons l'article 3 del Reial Decret 775/2011, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals, aquests requisits són els següents:
1. Els titulats universitaris de grau, pel que fa a allò a què es refereix la lletra a) de l'article 2, han d'acreditar l'adquisició de les competències jurídiques següents:
a) Conèixer i comprendre els elements, l’estructura, els recursos, la interpretació i l’aplicació de l'ordenament jurídic i saber interpretar les fonts i els conceptes jurídics fonamentals de cadascun dels diferents ordres jurídics.
b) Conèixer i comprendre els mecanismes i procediments de resolució dels conflictes jurídics, així com la posició jurídica de les persones en les seues relacions amb l'administració i en general amb els poders públics.
c) Conèixer i saber aplicar els criteris de prelació de les fonts per determinar les normes aplicables en cada cas, i especialment el de conformitat amb les regles, els principis i els valors constitucionals.

En el cas d'estudiants estrangers, la Comissió de Coordinació Acadèmic podrà exigir l'acreditació de coneixement de l'idioma castellà suficient (nivell B2), realitzant-se, en el seu cas, una prova de nivell específica.

En cas que el nombre de sol·licituds excedisca de les places oferides l'ordenació de les mateixes a l'efecte d'admissió es realitzarà atenent la nota mitjana de l'expedient de la llicenciatura o el grau en Dret. En tal cas, la Comissió de Coordinació del Màster també podrà donar preferència als sol·licitants que necessiten cursar el Màster enfront d'aquells que estiguen o puguen estar col·legiats sense necessitat d'obtindre el títol professional d'advocat o advocada d'acord amb la Llei d'Accés.

A l'efecte de la baremació de l'expedient de l'estudiant, les qualificacions i la nota mitjana haurà d'estar calculada en base 10. En aquells casos en què no siga així, el/la estudiant haurà de sol·licitar a l'ANECA l'equivalència de notes mitges. Per a més informació sobre com sol·licitar la dita equivalència en l'ANECA, consultar l'enllace següent:

http://www.aneca.es/Equivalencia-de-notas-medias

La nota mitjana s'incrementarà en un punt per als estudiants amb dobles titulacions, sempre que estes siguen de Ciències Jurídiques complementades amb disciplines de Ciències Socials. A més, la Comissió de Coordinació del Màster donarà preferència als sol·licitants que necessiten cursar el Màster enfront d'aquells que estiguen o puguen estar col·legiats sense necessitat d'obtindre el títol professional d'advocat o advocada d'acord amb la Llei d'Accés. La preferència s'establix de la manera següent: aquells sol·licitants que necessiten cursar el Màster per a l'obtenció del títol professional d'advocat veuran multiplicada la seua nota mitjana per dos; i aquells sol·licitants que no necessiten cursar el Màster per a l'obtenció del títol professional d'advocat veuran multiplicada la seua nota mitjana per u. La Comissió de Coordinació del Màster podrà incorporar entre els criteris d'admissió una entrevista personal. En l'entrevista personal es valoraran les seues competències jurídiques i formatives, l'adequació del seu perfil a les característiques del Màster en Advocacia i la seua motivació. L'entrevista personal es durà a terme si es considera oportú per a la valoració de determinats casos i serà efectuada pel Director del Màster o persona en qui delegue.