BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

Ja es pot consultar el document Normalització de la signatura científica dels autors i autores de la Universitat de València, elaborat pel Servei de Biblioteques i Documentació i aprovat en el Consell de Govern del 7 de març de 2023.

Filiació institucional

Els autors i autores de la UV han d’incloure sempre la Universitat de València quan hagen d’introduir les seues dades de filiació en tota la seua producció científica (articles d’investigació, llibres, ponències i altres publicacions).

D’acord amb l’article 1 dels Estatuts de la Universitat i l’article 7.1 del Reglament d’usos lingüístics de la Universitat de València, “el nom de la Universitat de València ha de ser únicament en valencià”. A més, s’ha de tenir en compte que les denominacions oficials dels departaments, centres i serveis de la Universitat de València s’han d’escriure en la llengua pròpia d’aquesta.

Encara que s’utilitzen diferents nivells estructurals, en cap cas es podrà ometre la menció a la Universitat de València, i s’haurà de respectar l’ordre següent:

  1. Grup d’investigació
  2. Departament
  3. Centre o Institut
  4. Universitat de València

Així mateix, s’ha d’afegir la direcció postal, ciutat i país corresponent, aquest últim en la seua forma anglesa.

Per a trobar informació més detallada i alguns exemples de filiació:

Normalitzar la signatura

És aconsellable normalitzar la signatura de l’inici de la carrera investigadora. És a dir, utilitzar sempre la mateixa forma del nom per a identificar l’autor o autora el més clarament i unívocament possible.

Com a norma general:

Nom:

  • Sempre desenvolupat i evitar inicials
  • Els noms compostos s’uneixen amb guió: María-José
  • No s’utilitzen abreviatures com Vte, Mª, etc.

Cognoms:

  • Utilitzar un únic cognom si és prou reconeixible i no porta a equívocs: Moracho, Antonio, encara que els 2 cognoms units per guió és el més unívoc.
  • En cognoms més comuns s’usen preferiblement els 2 cognoms units per guió: Caballero-Plasencia, Antonio
  • Si el cognom conté partícules s’uneixen també amb guions: García-de-la-Torre, Carlos
  • No utilitzar abreviatures com Mz., Rguez., etc.

Per a més informació, consulteu:

-FECYT: Propuesta de manual de ayuda a los investigadores españoles para la normalización del nombre de autores e instituciones en las publicacions científicas

Identificadors i consells bàsics de visibilitat

Si  disposa d’identificadors en perfils internacionals, és convenient que s’adjunten: OrcID, WoS Researcher Profile, Scopus. Podeu trobar més informació sobre el tema en Identificadors i perfils d’investigador.

Consells básics de visibilitat i normalització:

  1. Crea el teu perfil en ORCID
  2. Diposita en accés obert
  3. Crea el teu perfil en Google Scholar
  4. Utilitza Mendeley
  5. Divulga en xarxes socials
Correcció en bases de dades

Convé corregir els possibles errors (duplicitats, manca d’nformació…) de la identitat de l’autor en bases de dades.

Per a corregir les seues dades en:

  • DIALNET: escriga a revistas@uv.es o als responsables de la seua biblioteca  amb els problemes que haja trobat. Des de la biblioteca corresponent ens posarem en contacte amb el responsables de DIALNET i intentarem solucionar-ho el més prompte possible.
  • SCOPUS: si troba que la seua entrada en aquesta base està duplicada, no entra per la signatura escollida o li falta algun article o en té assignat u que no és seu, pot corregir-ho vosté mateix usant aquesta guia. Si no aconsegueix solucionar-ho contacte amb La Biblioteca Respón.
  • Portal de Producció Cientìfica: Consulteu la següent guia.