BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Crue i el CSIC signen amb Elsevier un acord per a publicar articles dels científics espanyols en accés obert

  • 29 de març de 2021
Investigació
Investigació

Crue Universitats Espanyoles i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han signat un acord amb Elsevier per a publicar en accés obert articles d'investigadors de les universitats espanyoles i del CSIC que hagen sigut acceptats a partir de l'1 de gener de 2021. A més, en aquest acord, les entitats signants mantenen l'accés als continguts de la plataforma de revistes científiques ScienceDirect de l'editorial neerlandesa.

Amb aquest acord transformatiu, el primer d'aquesta naturalesa a nivell nacional, Crue compleix amb el compromís assumit per la seua Assemblea General de febrer de 2019 respecte a impulsar la Ciència Oberta (Open Science) mitjançant la publicació en accés obert dels resultats dels treballs realitzats pels investigadors en les universitats. Per part seua, el CSIC, la major institució pública dedicada a la investigació a Espanya i la tercera d'Europa, impulsa la seua estratègia de Ciència Oberta fomentant l'accés obert als seus resultats d'investigació mitjançant la transformació de les seues llicències de subscripció, iniciativa que li ha permés ja aconseguir acords d'aquesta índole amb diferents editorials científiques internacionals.

En concret, l'acord amb Elsevier afecta a un total de 58 universitats i al CSIC, responsables de més del 70% de la producció científica a Espanya. Així, fins al 31 de desembre de 2024, els membres d'aquestes institucions espanyoles podran continuar accedint a la informació de les 1.800 revistes de ScienceDirect i també podran publicar en obert i sense cost addicional durant 2021 un percentatge dels articles proposats.

L'editorial holandesa Elsevier és líder mundial en informació i anàlisi de la informació per a investigadors i institucions. El Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València subscriu les col·leccions de revistes i llibres electrònics de l'editorial des de 2003, amb unes descàrregues anuals d'articles de revistes de 649.818. La biblioteca oferirà en breu informació més detallada sobre l'acord i la seua repercussió per als investigadors de la Universitat.

 

.