BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

“Pandèmia: mirades d'una tragèdia”, nova exposició a la Biblioteca d’Humanitats “Joan Reglà”

  • 6 d’octubre de 2021
Pandemia
Pandemia

El Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València ha organitzat l'exposició “Pandèmia: mirades d'una tragèdia”, una mostra itinerant que recorrerà diferents biblioteques al llarg del curs.

“Pandèmia: mirades d'una tragèdia” mostrarà una selecció d'imatges recollides en el llibre del mateix títol i editat per Blume l'any 2021. Les imatges van ser captades per 26 fotògrafs i fotògrafes en els dies inicials de la pandèmia de la Covid-19. Són visions personals, inquietants, de moments plens d’incerteses, de soledat, també d’heroisme i professionalitat.

Les fotografies recorren hospitals, residències d'ancians, tanatoris i cementeris, principals focus de letalitat de la pandèmia, i mostra la vida diària sota l'estat d'alarma en diferents països: ciutats buides, cues per a comprar el pa, abraçades interminables, sanitaris vestits amb roba de protecció. Imatges que romandran sempre en la nostra memòria i que no volguérem tornar a veure.

Aquest llibre, editat amb el suport de diverses institucions, té caràcter solidari, ja que els seus beneficis seran destinats íntegrament a les famílies de fotògrafes i fotògrafs que han mort mentre cobrien la pandèmia en diferents països del món.

A la inauguració, realitzada ahir 5 d'octubre a la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història, va assistir María Luisa Vázquez de Agredos Pascual - vicedegana de la Facultat - i Victoria García Esteve -directora del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, al costat de Carmenchu Alemán Álvarez – fotògrafa - i Leopoldo Blume, editor del llibre.

L'exposició podrà visitar-se a la Biblioteca d’Humanitats “Joan Reglà” des del 5 d'octubre fins al 30 de novembre de 2021.

Imatges: