BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Descobrint tresors: manuscrits i incunables

  • 27 de març de 2018
Biblioteca Històrica

L'exposició "Descobrint tresors: manuscrits i incunables”, es podrà visitar des del 13 de febrer fins al 10 de juny a la Sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica.

El objectiu principal d’aquesta exposició és mostrar obres excepcionals, úniques, emblemàtiques i significatives en la història del llibre, que són objecte de gaudi personal per la seua bellesa artística, a més de pel seu valor històric i intel·lectual.

Amb aquesta finalitat s’han seleccionat divuit manuscrits i vuit incunables que formen part del tresor bibliogràfic custodiat a la Biblioteca Històrica. Entre els manuscrits del duc de Calàbria es pot admirar l’exemplar més antic conservat a la biblioteca, Expositio psalmorum, de sant Agustí, datat entre 1150 i 1175. A més del còdex de Francesco Filelfo Satyrae hecatosticae, el còdex gòtic de Guillaume de Lorris Roman de la Rose, un esplèndid volum amb les obres de Virgili o el Psalterium de Francesc d’Eiximenis, elaborat a València.

De la col·lecció d’incunables cal destacar dues obres, la considerada com la primera obra literària impresa a la península Ibèrica, de la qual l’únic exemplar conegut es conserva a la Universitat de València, Obres o trobes en llaors de la Verge Maria imprès a València per Lambert Palmart el 1474. També destaca la magnificencia de l’obra de Joanot Martorell, Tirant lo Blanc, impresa a València per Nicolau Spindeler el 1490, exemplar raríssim i obra emblemàtica per a tots els valencians, del qual només existeixen tres exemplars a tot el món.

L’objectiu de la Universitat de València és conservar i difondre el seu patrimoni bibliogràfic per arribar a tot el públic interessat a gaudir dels textos i la bellesa dels llibres.

Es podrà visitar:

De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores

Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 hores. Dilluns tancat

Entrada lliure.