BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

El Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València ha sigut reconegut amb el segell d'Excel·lència Europea EFQM 400

  • 23 de novembre de 2021
EFQM
EFQM

Les biblioteques de la Universitat de València han obtingut el Segell d'Excel·lència, Innovació i Sostenibilitat 400 EFQM, així com el reconeixement internacional 4-star organisation, atorgat per la European Foundation for Quality Management i el Club d'Excel·lència en la Gestió (CEG). Aquest Segell implica un dels màxims reconeixements a l'excel·lència que es concedeixen a Europa i posiciona l’SBD com un referent de qualitat. El segell recolza el compromís de la Universitat de València en l'impuls i desenvolupament d'una cultura d'excel·lència.

En l'actualitat, a Espanya hi ha 6 biblioteques universitàries públiques avaluades amb el model EFQM. Per a l'obtenció d'aquest Segell, l’SBD va realitzar un procés d'avaluació que va començar en 2021 i que consta de diferents fases: una primera autoavaluació interna, l'elaboració de la Memòria EFQM presentada per a la sol·licitud del Segell d'Excel·lència i l'avaluació externa que va tindre lloc els dies 25 i 26 d'octubre.

L'equip d'avaluadors externs va valorar positivament a l’SBD en 9 punts forts, i va assenyalar 8 oportunitats de millora per a treballar en els pròxims anys.

L'obtenció d'aquest Segell d'excel·lència, innovació i sostenibilitat ha sigut una tasca col·lectiva, i és el resultat de molts anys de treball amb un objectiu comú: una política bibliotecària única a la Universitat de València, una prestació de serveis descentralitzada, pròxima als usuaris, donant resposta a les seues expectatives i buscant la millora contínua.

Aquest reconeixement és fruit del treball i esforç de tot el personal del Servei de Biblioteques i Documentació, de la col·laboració amb múltiples serveis i unitats de la institució, especialment la Unitat de Qualitat, el Servei d’Anàlisi i Planificació i el Delegat de la Rectora per al Pla Estratègic per al Pla Estratègic, i del suport brindat per l'equip rectoral de la Universitat de València.