Logo de la Universitat de València Logo Servei Central de Suport a la Investigació Experimental Logo del portal

L'electroforesi de DNA o RNA en xips es realitza amb l'equip Bioanalyzer 2100 (Agilent). És un mètode ràpid i fiable per a determinar la qualitat, integritat i concentració d'aquest tipus de mostres. Els xips contenen una sèrie de microcanals fluidics interconnectats que s'emplenen amb una matriu fluorescent. El DNA o RNA se separa mitjançant electroforesi en funció de la seua grandària i es visualitza per l'emissió de fluorescència. Les dades es mostren com un electroferograma de fluorescència i també com una imatge similar a un gel.

Tipus de xip disponibles al servei
Tipus de xip Rangde separació (nt) Concentració DNA/RNA total requerida Capacitat del xip (mostres) Paràmetres obtinguts
HS DNA 50-7000 5-500 pg/μl 11 Concentració
Nano RNA - 50-500 pg/μl 12 RIN/Concentració
Pico RNA - 0.5-5 pg/μl 11 RIN/Concentració
Small RNA <150 10-100 pg/μl (1) 11 %miRNA

(1)Per a les preparacions d'RNA enriquides en smallRNA, el límit superior de concentració a analitzar serà de 20 ng/μl. El rang quantitatiu de l'assaig està entre 50-2000pg/μl de miRNA. Per a mostres molt enriquides es recomana analitzar diferents dilucions per a assegurar que la mesura està dins del rang quantitatiu de l'assaig.

Requisits de les mostres

  • Només es necessita 1 μl per a l'anàlisi, encara que és necessari enviar almenys 4 μl. Si no es coneix la concentració de la mostra es determinarà mitjançant la mesura de l'absorbància en Nanodrop. En aquest cas es requereixen almenys 5 μl de mostra.
  • Si no hi ha suficient quantitat de DNA o RNA mesurada per Nanodrop no es procedirà a l'estudi de la seua qualitat.
  • Envieu la mostres en tubs de 0.5 ml, NO en tubs de PCR.
  • Les mostres s'enviaran preferentment en aigua lliure de nucleases. Si les mostres no estan en aigua, indiqueu el tampó utilitzat per a l'elució o resuspensió. Una alta concentració de sals pot inhibir la mobilitat electroforètica de la mostra en els microcanals.

Lliurament de resultats

  • Els resultats s'entregaran generalment en un màxim de 5 dies laborables des de la recepció de la mostra.
  • Els resultats s'entregaran com un fitxer PDF que inclourà el electroferograma, una imatge tipus gel i una taula indicant els pics identificats, la seua grandària i concentració. També, si escau, s'indicarà el RIN o el % miRNA.
  • Després de l'enviament dels resultats les mostres sobrants es guardaran un màxim de 15 dies i després s'eliminaran. Si es recuperaran, per favor indiqueu-ho al personal del laboratori quan les envieu.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies