Pla de Formació en metodologies actives per a la docència en anglès (PRIDA) 2025
Descarregar Pla de Formació PRIDA 2025
PRESENTACIÓ
El Pla de Recerca, Internacionalització i Docència en Anglès (PRIDA) té com a objectiu fonamental la formació i millora de les competències comunicatives en anglès del professorat de la Universitat de València (PDI) en el seu desenvolupament professional com a docent i investigador. Així mateix, el pla recull accions de millora en la formació lingüística i certificació del personal d'administració i serveis (PAS) i de les i els estudiants.
El Pla, desenvolupat a través d’un “Document Marc”, forma part de l'estratègia d'internacionalització de la UV i està promogut i impulsat conjuntament des del Vicerectorat d'Internacionalització i Multilingüisme, el Vicerectorat d'Estudis i el Vicerectorat de Transformació Docent i Formació Permanent.OBJECTIUS
El Document Marc recull, entre d’altres, els següents objectius específics:
Millorar la pràctica docent en anglès del professorat aplicant metodologies actives dins del marc específic d’ EMI (English as a Means of Instruction).
- Formar a professorat novell en docència en anglès i millorar la seva pràctica docent aplicant metodologies actives dins del marc específic d’ EMI (English as a Means of Instruction).
- Fomentar l'intercanvi de bones pràctiques en anglès a través de la creació de equips de treball.
- Recolzar el procés de redacció i revisió de les publicacions en anglès (formació i recolzament en Anglès Acadèmic).
- Donar suport a la innovació educativa en l'àmbit de la docència en anglès dins del marc EMI.
ACCIONS
El Pla PRIDA proposa diverses accions a curt i llarg termini, destacant les següents:
- Formació del PDI en metodologies innovadores aplicades a la docència en anglès des d’una perspectiva EMI (English as a Medium of Instruction) on l'anglès, a més de llengua vehicular de coneixements, és també la llengua d'instrucció i de gestió en l'aula (pla pilot).
- Seguiment i aplicació pràctica de la formació rebuda.
- Avaluació de les accions realitzades.INFRMACIÓ GENERAL
En aquest context, el Vicerectorat de Transformació Docent i Formació Permanent, a través del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE), presenta un pla de formació adreçat al personal docent i investigador de la universitat format per un conjunt d’accions formatives destinades a oferir formació en metodologies actives per a la docència en anglès.
Destinataris: Personal docent i investigador (PDI) de la Universitat de València, preferentment adreçat a professorat que impartisca o puga impartir docència en anglès. Es requereix un nivell d’anglès mínim de B2.
Criteris de selecció: Tindrà preferència el professorat que haja realitzat el curs “English as a Medium of Instruction” (EMI): Metodologies actives aplicades a la docència en anglès” impartir des del SFPIE.
Llengua d’impartició: Anglès.
Relació d'admissions
Seguint els criteris de selecció de personal, l'admissió a l'activitat es comunicarà mitjançant correu electrònic, perquè la persona interessada confirme o renuncie l'assistència a l’activitat. La confirmació o renúncia s’haurà de realitzar en un termini de 5 dies que comptaran a partir del dia en que el SFPIE comunica a l’interessat l’admissió al curs.
Penalització
Aquelles persones que no renuncien dins del període indicat seran penalitzades i se’ls aplicarà la normativa establerta en el SFPIE a aquest efecte.
Certificació
Per a obtenir la certificació final del curs cal complir els criteris d'avaluació següents:
-
- En les sessions presencials serà necessària l’assistència almenys al 85% del total de la durada del curs.
- En les sessions asíncrones serà necessari superar el criteris d’avaluació que indique el professorat.
Avaluació
En finalitzar cadascun dels continguts que conformen aquesta activitat, s'enviarà per correu electrònic un enllaç amb el qual es podrà accedir al qüestionari d'avaluació de Secretaria Virtual. L'objectiu és d’obtenir una valoració sobre la satisfacció dels participants sobre la formació rebuda. Per a obtindre la certificació de l’acció formativa serà necessari haver complimentat l’enquesta d’avaluació.
Les accions formatives es desenvoluparan en dos convocatòries amb dos terminis d’inscripció diferents.
En una primera convocatòria s’agrupen els cursos que es van a impartir entre els mesos de maig i juliol de l’any 2025 i el termini d’inscripció serà des del dia 29 d’abril a les 10.00 hores fins al 9 de maig de 2025 a les 14.00 hores.
En la segona convocatòria s’ofereixen les accions formatives que s’impartiran entre els mesos d’octubre a desembre de 2025 i el termini d’inscripció serà en el mes de setembre