Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

kcal a les escales

 

Aquesta iniciativa forma part de la campanya “Energia Viva” per a fomentar hàbits saludables i respectuosos amb el medi ambient,  en  particular fomentant l’activitat física de pujar per les escales cremant calories, front a l’ús abusiu dels ascensors que comporten un malbaratament de recursos energètics. Pots veure una notícia relacionada amb aquest tema en Infouni

 

Quantes kilocalories creme pujant per les escales?

Al final de cada tram d’escales hem posat les calories cremades pujant des de la planta baixa. Aquest consum ha estat calculat per investigadors del Departament de Medicina Preventiva, i varia en cada edifici en funció del nombre de pisos i de graons.

Per a què s’han d’utilitzar els ascensors?petjades a les escales

En pràcticament tots els edificis de la Universitat tenim ascensors. La seua finalitat és fer accessibles els edificis per a tot el món en  cas de problemes físics o transport de càrregues pesades. Tanmateix, veiem com diàriament s’utilitzen per inèrcia o per mandra. Aquest ús abusiu dels ascensors va en detriment de la salut i a més requereix grans quantitats d’electricitat  per a moure els motors.

Deixa els ascensors lliures per a les persones amb discapacitats físiques o càrregues.

Altres beneficis

Pujar les escales diàriament comporta una activitat física moderada que repercuteix en una millora de la salut: augmenta la capacitat respiratòria i disminueix la freqüència cardíaca.

També té beneficis en altres factors de risc, com ara el colesterol a la sang, la tensió arterial, els nivells d’insulina i el greix corporal. I, a més, evita les ansietats i les depressions.

Demanar adhesius per  a reposicions

Escriu-nos a mediambient@uv.es indicant-nos quantes necessites de cada tipus i les enviarem per correu intern. O per a qualsevol altre dubte, també podeu contactar amb nosaltres.