Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

cadena de genoma

 

El 25 d'abril de 1953 es publicà a la revista Nature un breu article sobre l'estructura tridimensional del DNA, signat per James D. Watson i Francis C. Crick. La descoberta de l'harmoniosa estructura de la molècula més bella, el secret de la vida, es convertí en un moment capital per a la història de la ciència, l'inici de la revolució biològica.

Al mateix any, Frederick Sanger determinà la seqüència dels aminoàcids components de la insulina i Stanley L. Miller ens demostrà que és possible sintetitzar aminoàcids i altres compostos biològics simulant l'atmosfera de la Terra primitiva.

Per commemorar el cinquantè aniversari de la descoberta d'aquests importants fets, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, en col·laboració amb la Societat Catalana de Biologia i sota el patrocini de la CAM, ha organitzat aquest cicle que, amb caràcter divulgatiu, abordarà diversos aspectes de la història, l'actualitat i el futur de la recerca biològica. 

El cicle de conferències tindrà lloc al Saló d'Actes del Campus de Burjassot (Aulari Interfacultatiu), a les 12.30 h. els següents dies:

 

8 de maig El genoma com a registre fòssil de la història
Jaume Bertranpetit
15 de maig Estructura de macromolècules: què queda per fer després dels primers 50 anys?
Vicente Rubio
22 de maig Qui va cuinar la sopa? 50 anys de química prebiòtica
Antonio Lazcano
29 de maig Sobre l'origen, evolució i aplicacions del codi genètic
Lluís Ribas de Pouplana
5 de juny
Deconstruyendo a Darwin
Javier Sampedro
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies