Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

L'Espai Violeta estrena nova imatge

  • 27 de novembre de 2023
Image de la noticia

L’Espai Violeta, el recurs creat per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València per a previndre la violència masclista estrena nova imatge obra de la dissenyadora Julia Pérez de l'estudi https://proyectoscomunicacionvisual.es/

La nova imatge ha estat presentada en el marc dels actes institucionals amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones celebrats a La Nau Centre Cultural i amb la presència de la rectora, Mavi Mestre.

Quins serveis ofereix l’Espai Violeta?

  • Acollida i informació sobre drets i recursos per a les víctimes de violència de gènere.
  • Assessorament psicològic.
  • Assessorament jurídic.
  • Activació del protocol de seguretat, si és el cas.
  • Grups de suport mutu.
  • Mediació acadèmica (beques, ajudes, exempcions, mobilitat, mediació amb professorat)
  • Coordinació i derivació a recursos externs especialitzats: municipals (Espai Dones i Igualtat), autonòmics (Oficina d’Assistència a la Víctima del Delicte i Centre Dona 24 hores) o altres.


En què consisteix l’atenció grupal?

El grup de suport es planteja com a punt on trobar-se, de manera respectuosa, amb intimitat, acollida i escolta mútua. Un espai segur per a compartir experiències i buscar juntes maneres d’identificar i desconstruir les violències viscudes. S’exploren eines que ens ajuden a la reparació emocional i a la incorporació d’estratègies relacionals d’apoderament. 

Oferim la possibilitat de participar en un grup reduït i estable, organitzat en cicles de 10 sessions, amb freqüència setmanal. Per a incorporar-se al grup, s’ha de fer una entrevista personal inicial i esperar que s’inicie un dels cicles de 10 sessions, preservant, d’aquesta manera, l’estabilitat i la construcció del clima de confiança grupal. També organitzem tallers puntuals oberts a participants de diferents cicles grupals i d’altres que s’hi vulguen incorporar.

Telèfon de contacte: 96 162 55 55 

Correu electrònic: espaivioleta@uv.es