Per a commemorar el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la iniciativa diversitats que impulsa el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la Universitat de València, organitza en col·laboració amb el Vicedeganat de Cultura, Igualtat, Polítiques Inclusives i Sostenibilitat de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat, una trobada amb l'escriptora equatoguineana Trifonia Melibea Obono i el periodista palestí Murad Odeh. Tots dos professionals compartiran les seues experiències i investigacions sobre la situació del col·lectiu LGTBIQ+ en llocs com Guinea Equatorial i Palestina, així com els seus projectes periodístics i literaris, com a exemple de ferramenta d'acció política.
Trifonia Melibea Obono presentarà part de la seua investigació sobre les teràpies de conversió i altres violències aplicades a dones lesbianes i homes transgènere en l'ètnia fang de Guinea Equatorial, i les possibilitats de la literatura com a element d'acció política. Murad Odeh parlarà sobre la interseccionalitat de violències per al col·lectiu queer en Palestina, el mode en què afecta l'apartheid al desenvolupament de la diversitat i la llibertat sexual. Presentarà també el seu últim treball periodístic realitzat a Cisjordània. També ens proposarà diferents referents del món àrab en general i en concret de Palestina.
Esta trobada, titulada “Literatura i periodisme contra la LGTBIQ+fòbia en contextos repressors”, coordinat i presentat per la professora Patricia Picazo Sanz (Departament de Teoria dels Llenguatges de la Universitat de València), tindrà lloc dilluns que ve, 6 de maig, a les 12 hores en l’Espai Cultural de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Entrada lliure. Places limitades.
Biografia dels ponents:
Trifonia Melibea Obono, equatoguineana, és escriptora, activista i professora en la Universitat Nacional de Guinea Equatorial. Doctora en estudis interdisciplinaris de gènere i polítiques d'igualtat per la Universitat de Salamanca (Espanya), ha convertit la interseccionalitat i els feminismes en els eixos principals de la seua obra. Compta amb diversos guardons gràcies a la seua obra literària i col·labora en mitjans de comunicació destacats com El Salto, El País y Afroféminas. Amb diverses obres literàries publicades des del seu primer relat en 2015, diumenge que ve 5 de maig presenta en la Fira del Llibre de València la seua última novel·la, “La hija de las mitangan”.
|
|
Murad Odeh, palestí, procedent de Nablus, una ciutat al nord de Cisjordània. Els seus avis i pares van eixir de Palestina després de la Guerra dels Sis Dies i es van establir a Espanya, on va créixer i es va formar. Periodista, ha col·laborat en mitjans de premsa escrita com Público. Actualment treballa en TVE. De manera paral·lela, es dedica a l'activisme queer i en concret a la divulgació de la resistència queer palestina. Un dels seus últims projectes és el pòdcast "Disidentes", en el qual aprofundeix en les diferents identitats queer del context sociocultural. |
|