GIUV2018-423
Els llevats industrials, responsables de processos biotecnològics, són organismes molt especialitzats que han evolucionat sota restrictives condicions ambientals en diferents ambients manipulats per l'home. El nostre grup està interessat a comprendre els mecanismes implicats en la seua adaptació, que han modelat el genoma dels llevats conferint-los propietats d'interés biotecnològic. S'utilitzen diferents aproximacions "òmiques" i l'anàlisi evolutiva per a entendre els mecanismes d'adaptació a canvis ambientals i nutricionals (temperatura, disponibilitat de nitrogen i ferro, etc) de llevats d'interés industrial. Aquesta investigació és aplicable a la selecció i millora genètica de noves soques de llevats d'interés en fermentacions industrials (vi, cervesa, sidra, etc) i la producció de suplements dietètics, per diferents tècniques com ara, evolució adaptativa, hibridació, o el desenvolupament d'OMGs. El nostre grup de treball està interessat a comprendre els mecanismes moleculars implicats en els processos d'adaptació, que han modelat el genoma dels llevats conferint-los unes propietats tan peculiars d'interés biotecnològic. Els resultats de la nostra investigació són aplicables...Els llevats industrials, responsables de processos biotecnològics, són organismes molt especialitzats que han evolucionat sota restrictives condicions ambientals en diferents ambients manipulats per l'home. El nostre grup està interessat a comprendre els mecanismes implicats en la seua adaptació, que han modelat el genoma dels llevats conferint-los propietats d'interés biotecnològic. S'utilitzen diferents aproximacions "òmiques" i l'anàlisi evolutiva per a entendre els mecanismes d'adaptació a canvis ambientals i nutricionals (temperatura, disponibilitat de nitrogen i ferro, etc) de llevats d'interés industrial. Aquesta investigació és aplicable a la selecció i millora genètica de noves soques de llevats d'interés en fermentacions industrials (vi, cervesa, sidra, etc) i la producció de suplements dietètics, per diferents tècniques com ara, evolució adaptativa, hibridació, o el desenvolupament d'OMGs. El nostre grup de treball està interessat a comprendre els mecanismes moleculars implicats en els processos d'adaptació, que han modelat el genoma dels llevats conferint-los unes propietats tan peculiars d'interés biotecnològic. Els resultats de la nostra investigació són aplicables als següents temes d'interés per a la indústria:
Aplicació de tècniques moleculars per a la identificació i caracterització de llevats en processos fermentatius (principalment víniques i cerveseres).
Selecció de cultius iniciadors per al seu ús en fermentacions alcohòliques.
Millora genètica de llevats mitjançant tècniques no generadores d'OMGs com ara evolució dirigida, hibridació intra i inter-específica, així com millora genètica mitjançant enginyeria genètica (OMGs). Aquestes tècniques s'estan aplicant a la millora de llevats vínics i cervesers per a incrementar la producció de glicerol, per a disminuir el rendiment en etanol, per a millorar la tolerància a baixes temperatures, millorar el creixement en condicions limitants de nitrogen, millorar la producció d'aromes fermentatives i l'alliberament d'aromes varietals.
[Llegir més][Ocultar]
[Llegir més][Ocultar]
- Estudios metabolicos y de regulacion de la expresion genica relacionados con los mecanismos moleculares de respuesta a estres en levaduras vinicas
- Estudio de levaduras presentes en alimentos como posibles patogenos emergentes: bases moleculares de la patogenicidad
- Utilizacion de tecnicas de analisis global (genomica, transcriptomica, proteomica, metabolomica, etc.) para comprender la interaccion de los genomas
- Estudio de las interacciones entre levaduras durante fermentaciones industriales mediante la utilizacion de tecnicas de analisis global.
- Adquisicion de nuevas funciones genicas de valor adaptativo mediante duplicacion genica o genomica o transferencia horizontal.
- Genètica i genòmica de llevats d'interés biotecnològic.Anàlisi de mecanismes moleculars implicats en els processos d'adaptació que han modelat el genoma dels llevats i els han conferit unes propietats tan peculiars d'interés biotecnològic.
Nom | Caràcter de la participació | Entitat | Descripció |
---|---|---|---|
ELADIO BARRIO ESPARDUCER | Director-a | Universitat de València | Catedràtica/Catedràtic d'Universitat |
Equip d'investigació | |||
ROBERTO PEREZ TORRADO | Col·laborador-a | Consejo Superior de Investigaciones Científicas | investigador-a doctor-a |
JAVIER ALONSO DEL REAL ARIAS | Col·laborador-a | Consejo Superior de Investigaciones Científicas | investigador-a en formació |
- Investigación y desarrollo experimental en biotecnología.
- Genètica
- genòmica, llevats, millora genètica, hibridació, adaptació