1) Perfil idoni d'ingrés
Aquest perfil correspon al d'un estudiant amb les següents capacitats i característiques: dinàmic, crític, creatiu, i interessat a millorar la resolució de problemes dins de contextos multidisciplinaris relacionats amb l'activitat física i l'esport. Els coneixements previs corresponen als adquirits en titulacions de "Màster Universitari en Investigació i Intervenció en les Ciències de l'Activitat Física i l'Esport" o el perfil investigador del "Màster Universitari en Direcció i Gestió de l'Activitat Física i l'Esport" que estan associats a aquest programa de doctorat. Entre ells destaquen teories i models sobre la salut, els serveis socials i educatius relacionats amb l'activitat física i l'esport, així com metodologia d'investigació. També es considerarà com a perfil idoni el d'aquelles persones que hagen cursat un màster equivalent en països de l'Espai Europeu d'Educació Superior i de fora d'aquest espai, sense necessitat de la seua homologació, però prèvia comprovació que el títol acredita un nivell de formació equivalent als corresponents títols espanyols de Màster Universitari.
A més, l'accés per aquesta via no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ que estiga en possessió l'interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar ensenyaments de Doctorat. L'adequació de la persona sol·licitant a aquest perfil d'ingrés es valorarà a partir de la informació derivada del seu expedient acadèmic personal i del seu curriculum vitae.
 
2) Altres perfils
Poden accedir al programa de doctorat els qui hagen cursat altres estudis de màster diferents als assenyalats en el punt anterior, vinculats amb les branques del coneixement de les ciències socials i jurídiques, i de les cienccias de la salut. S'hauran d'aportar còpia del Treball Fi de Màster i oferir coneixements bàsics similars als oferits en el perfil d'accés idoni relatius a la salut, serveis socials i educatius relacionats amb l'activitat física i l'esport i a la metodologia d'investigació. En el cas de no haver rebut formació, en el seu període de màster sobre metodologia d'investigació, hauran de cursar una serie complements de formació específics de nivell de màster assenyalats en l'apartat corresponent. Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits per a l'admissió.
En les llengües d'ús del programa s'exigeix un nivell mínim en la competència lingüística, verbal i escrita, de l'espanyol de C1, mentre que en l'anglès serà d'un nivell mínim de B1.
En general, poden accedir als estudis de doctorat els qui complisquen alguna de les següents condicions i respecten les consideracions anteriors:
  1. Haver superat 60 crèdits inclosos en un o diversos Màsters Universitaris;
  2. Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats, obtingut d'acord amb el que es disposa en el Reial decret 778/1998, de 30 d'abril, o haurien aconseguit la suficiència investigadora regulada en el Reial decret 185/1985, de 23 de gener;
  3. Estar en possessió d'un títol de Llicenciat, Graduat o Graduada la duració de la qual, conforme a normes de dret comunitari siga de, almenys, 300 crèdits. Si bé i en qualsevol cas, tant el perfil acadèmic exigit com el professional hauran de ser concordes amb l'objecte d'estudi principal del doctorat de manera que es dispose de les competències acadèmiques bàsiques per al seu eficaç aprofitament. A més, la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat serà l'encarregada d'establir els complements de formació que considera adequat a cada cas.