3172 Activitat Física i Esport

 

  1. Activitat física i salut: aquesta línia d'investigació té com a finalitat incorporar el moviment, 'sensu lato', com un paràmetre més en la prevenció primària de patologies i en la conservació de la salut de les persones. Aquesta doble finalitat s'aborda des de diferents perspectives: biomecànica, clínica, fisiològica i social.

  2. Rendiment esportiu: línia que estudia els factors que contribueixen a la millora de la prestació esportiva en tots els seus contextos, modalitats o tipus de població. Analitza aspectes tradicionals com els relatius al perfil psicofisiològic i biomecànic de la pràctica esportiva, o el control de la càrrega i la seua repercussió sobre el procés de millora. Potència el coneixement sobre factors mediadors com la motivació, la relació entrenador-esportista o els models de comunicació en l'esport. També procura generar transmissió al sector productiu de materials i entorns físics de la pràctica esportiva.

  3. Activitat física, educació i societat: aquesta línia d'investigació s'ocupa de l'ensenyament-aprenentatge de l'activitat física i l'esport en contextos formals i no formals, així com de la dimensió psico-sociocultural d'aquestes pràctiques que realitzen diferents grups socials, ja siguen vulnerables o no vulnerables. Engloba un ampli ventall de temàtiques que s'estudien des de diverses perspectives (educativa, psicològica, sociològica o de salut pública) que van des de la didàctica de l'educació física escolar a la construcció de les identitats esportives, passant per la motivació a l'exercici físic.

  4. Gestió esportiva: aquesta línia d'investigació es caracteritza per abordar el consum d'esport i activitat física per part dels ciutadans així com la planificació, direcció i gestió d'activitats, centres i esdeveniments esportius. També és objecte d'aquesta línia d'investigació l'anàlisi de la demanda d'activitat física i esport així com tot allò relacionat amb l'ús, disseny i construcció d'equipament i instal·lacions esportives. La finalitat última de la línia d'investigació en gestió de l'esport és oferir i facilitar a la ciutadania activitats, serveis, esdeveniments, equipament i instal·lacions esportives que satisfacen les seues necessitats de manera que milloren el seu benestar i qualitat de vida.