Requisits titulació

Per a l'admissió en el Màster es requerix estar en possessió títol oficial de grau en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, Enginyer/a Agrònom/a, graduats o llicenciats en: Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enologia, Ciències Químiques, Ciències Biològiques, Ciències Mig Ambientals, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Odontologia, Bioquímica, Nutrició Humana i Dietètica,Ciències Gastronòmiques o del títol d'Enginyer/a Industrials, així com Enginyer/a Tècnic/a Agrícola en
les seues diferents especialitats.

Criteris admissió

Per a l'admissió en el Màster es requerix estar en possessió títol oficial de grau en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, Enginyer/a Agrònom/a, graduats o llicenciats en: Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enologia, Ciències Químiques, Ciències Biològiques, Ciències Mig Ambientals, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Odontologia, Bioquímica, Nutrició Humana i Dietètica, Ciències Gastronòmiques o del títol d'Enginyer/a Industrials, així com Enginyer/a Tècnic/a Agrícola en les seues diferents especialitats.

Resultats d'aprenentatge

Competències Generals
Conéixer les matèries tècniques, científiques i tecnològiques que capaciten a l'alumne/a per a la resolució de problemes complexos de manera efectiva.
Dissenyar, planificar i organitzar de processos productius concordes amb la demanda real de l'entorn socioeconòmic.
Planificar i millorar en l'àmbit de la investigació, desenvolupament i innovació.
Ser creatiu, crític i resolutiu en l'àrea d'especialitat corresponent.
Mostrar motivació pel desenvolupament de la qualitat.
Conéixer els efectes dels processos productius en l'empresa vitivinícola i oliverera sobre el medi ambient.
Mostrar iniciativa i un esperit emprenedor.
Desenvolupar habilitats de comunicació, utilitzant amb propietat i precisió els termes i conceptes propis de la matèria.
Treballar en equip, tindre iniciativa i responsabilitat compartida. Mostrar inquietud i curiositat per aprendre, així com entusiasme per convertir-se en un professional preparat, disciplinat i responsable en l'exercici de la professió i la investigació.
Competències Específiques
Saber aplicar les tècniques específiques per a l'anàlisi fisicoquímica, bioquímic, microbiològic i sensorial tant de matèries primeres com productes elaborats.
Planificar, desenvolupar i innovar en l'elaboració de productes enològics i olivícolos.
Establir els procediments per a l'eco-valorització de subproductes i la gestió de residus de la indústria del vi i de l'oli..
Assegurar i gestionar la seguretat alimentària des de la producció de matèries primeres fins al consumidor.
Conéixer en profunditat els microorganismes implicats en els processos fermentatius, la seua taxonomia i quina és la seua influència sobre les propietats del producte final.
Adoptar decisions econòmiques i comercials que permeten la consecució dels objectius de l'empresa vitivinícola i oliverera tenint en compte les polítiques i normatives vigents.
Confeccionar i interpretar enquestes de mercat, traient estratègies d'actuació a partir dels resultats obtinguts.
Manejar bibliografia cientificotècnica demostrant la capacitat de contrastar informació rellevant, específica i actual.
Conéixer les matèries primeres necessàries i les seues característiques en l'elaboració de productes enològics i olivícolos.
Saber utilitzar les diferents operacions que tenen lloc al llarg del procés de producció del vi i de l'oli.
Avaluar la qualitat sensorial i defectes dels productes enològics i olivícolos elaborats.
Establir assajos i anàlisis orientades a la investigació actuant sota normes de bones pràctiques en el laboratori.