Obertes les inscripcions per a la Fira Experimenta 2024 de la Universitat de València

  • Grup d'Investigació en Cultura Científica (SCIENCEFLOWS)
  • Ana M Serra Perales
  • 11 de gener de 2024
Image de la noticia

Un any més la Facultat de Física de la Universitat de València organitza a l'abril la Fira-Concurs Experimenta dirigida a estudiants de secundària, batxiller i formació professional. El termini d'inscripció romandrà obert fins al 29 de gener. Per a participar, és necessari presentar una descripció d'un projecte de l'àmbit STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) que pose de manifest algun principi físic. En cada projecte poden participar fins a quatre estudiants. El certamen ha establit, a més, dues formes de participació, demostracions i experiments de física i projectes d'aplicacions tecnològiques.

 

XIX edició de la Fira Experimenta

Per a cadascuna de les dues modalitats de participació hi ha una categoria en funció del nivell d'estudis dels participants. Els quatre premis que atorga el jurat ascendeixen a 600€ per a un grup de 4 estudiants, i el del públic a 400€ per a un grup de 4 (100€ per participant). Entre els reconeixements, també s'entregaran obsequis al professorat amb projectes guanyadors i la Conselleria d'Educació reconeix aquesta dedicació extraordinària al seu alumnat com a hores de projecte científic d'investigació escolar.

Aquesta edició tindrà lloc en el Museu de les Ciències de València el pròxim 21 d'abril. L'esdeveniment, que va sorgir l'any 2005 amb l'objectiu d'involucrar als estudiants l'any Mundial de la Física, s'ha convertit ja en un concurs anual i enguany celebra la seua dinovena edició. Com expliquen des del comité organitzador, en aquest esdeveniment participen al voltant de 400 estudiants organitzats entorn de 80-90 grups. A més, les dones constitueixen des de fa alguns anys el 50% dels participants.


Col·laboradors

La Fira Experimenta compta amb el patrocini de FECYT, i la col·laboració d'entitats com el Museu de les Ciències de València, l'Ajuntament de València, l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), la Reial Societat Espanyola de Física, la seua Divisió d'Ensenyament i Divulgació de la Física o el Grup de Dones en Física, així com l'Àrea de Dones en Òptica i Fotònica de SEDÓPTICA o els premis Sapiència i el projecte IMP-Bio. També, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència UV, la Delegació per a la Incorporació a la UV, el Centre de Formació i Qualitat, i la Unitat d'Igualtat de la UV, el Grup de Treball de Física Arquimedes, el grup d'investigació ScienceFlows, i entitats externes com APTCV o empreses com Analog Devices, Prodel i Ventus.