ScienceFlows s'uneix al consorci FIT FORTHEM l'objectiu del qual és reforçar la col·laboració interuniversitara en innovació i investigació

  • Grup d'Investigació en Cultura Científica (SCIENCEFLOWS)
  • Ana M Serra Perales
  • 18 de febrer de 2021
ScienceFlows s'uneix al consorci FIT FORTHEM l'objectiu del qual és reforçar la col·laboració interuniversitara en innovació i investigació

L'equip d'investigació ScienceFlows s'ha unit al consorci FIT FORTHEM.

Un projecte que sorgeix de manera complementària al projecte FORTHEM i l'objectiu del qual és reforçar la xarxa interuniversitària europea per a fomentar la col·laboració en innovació i investigació. FIT FORTHEM és finançat per la comissió europea en el marc de la convocatòria H2020-SwafS. El projecte, amb una duració de tres anys i una dotació total de 2 milions d'euros, està format per set universitats europees.

Com ha explicat la Universitat de València en un comunicat, FIT FORTHEM naix per a traçar un mapa de polítiques conjuntes d'investigació que incloga la ciència i investigació obertes, la internacionalització i la transferència tecnològica.

La xarxa universitària FORTHEM, finançada per la comissió europea en el marc de la convocatòria H2020-SwafS, continuarà treballant per a la creació d'un espai comú d'investigació i innovació a través del projecte FIT FORTHEM. L'equip d'investigació de ScienceFlows s'ha incorporat a aquest nou projecte dins de l'equip de la Universitat de València.

Objectius de FIT FORTHEM

Meeting
FIT FORTHEM Kick-off meeting

L'objectiu del projecte és establir una agenda d'investigació comuna tenint en compte el context local de cada institució. Per a això, a més, desenvoluparà polítiques de ciència oberta que puguen ser discutides i compartides amb altres Xarxes Universitàries Europees. Per això pretén intensificar les activitats comunes d'investigació i innovació i promoure conceptes i estratègies conjuntes per a fomentar la cocreación de la ciència i reduir així les desigualtats entre els països participants.

L'aliança FORTHEM està formada per la Universitat de València i altres 6 universitats públiques europees: la Johannes Gutenberg-Universität de Magúncia, Alemanya; la Université de Bourgogne, França; Jyväskylän yliopisto, Finlàndia; Uniwersytet Opolski, Polònia; la Università degli Studi di Palerm, Itàlia i Latvijas Universitāte, Letònia.

La xarxa inclou universitats situades en països i localitats molt diverses, per la qual cosa el seu model és aplicable a altres universitats. L'objectiu és crear una xarxa sòlida interuniversitària que siga, a més, capaç d'involucrar en investigació i innovació a tots els actors rellevants: administracions, ciutadania i indústria.

Més informació sobre el projecte.